Reizen naar Duitsland: Reisadvies

Reist u naar Duitsland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Duitsland

Laatste updates en informatie in Duitsland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

EURO 2024

De UEFA Euro 2024, het Europees Kampioenschap voetbal, vindt dit jaar plaats in Duitsland van 14 juni tot 14 juli.

Als u naar Duitsland reist voor het EK, raden wij u aan:

  • U vooraf te registreren op Travellers Online;
  • De KBVB-website en de Euro 2024-website te bekijken;
  • De twee officiële Euro 2024-apps te downloaden: de ticketapp en de informatieapp;
  • Voor vertrek een duidelijke foto te nemen van uw reis-/identiteitsbewijs en een kopie hiervan te bewaren in uw e-mails of op de Cloud;
  • Ons volledige reisadvies voor Duitsland te lezen.

Tickets en toegang tot het stadium

Koop enkel tickets via officiële kanalen. Anders riskeert u dat uw ticket niet geldig zal zijn. Zelf tickets verkopen via niet-officiële kanalen is verboden.

Tickets zijn elektronisch op uw gsm. Zorg ervoor dat u uw opgeladen gsm bij zich hebt. Een kleine powerbank is toegelaten.

Toegangsvoorwaarden kunnen per stadion verschillen. Informeer u op voorhand op de websites en de apps hierboven vermeld.

Events in de speelsteden

De speelsteden organiseren ook events rond de wedstrijden. De zones kunnen verschillende toegangsvoorwaarden hebben. Informeer u op voorhand op de websites en de apps hierboven vermeld.

Vervoer naar en in Duitsland

We raden u aan zoveel mogelijk te reizen met het openbaar vervoer, met name bus en trein. Plan uw reis vooraf en houd rekening met de te verwachten drukte. Volg de instructies van de lokale overheden en organisatoren op. Uw wedstrijdtickets zullen recht geven op gratis gebruik van het lokaal openbaar vervoer rond het moment van de wedstrijd; meer informatie hierover vindt u ook op de UEFA-website.

Kleine criminaliteit

Deze sportevenementen zullen zeer grote mensenmassa's aantrekken, waardoor het risico op kleine criminaliteit (diefstal, vandalisme, geweld, enz.) wordt verhoogd.

Wij raden u daarom aan om bijzonder waakzaam te zijn, zowel in en rond het stadion alsook in de stad waar de wedstrijd plaatsvindt.

In geval van diefstal of verlies van uw documenten:

- Doe aangifte bij de Duitse politie en vervolgens bij de ambassade

- Laat uw identiteitsdocumenten blokkeren via DocStop: 00800 2123 2123

Veiligheid - Terrorisme

De Duitse autoriteiten blijven op hun hoede voor terroristische aanslagen en handhaven scherpe veiligheidsmaatregelen op luchthavens, stations en andere publieke plaatsen.