Reizen naar Egypte: Reisadvies

Reist u naar Egypte? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Egypte

Informatie over klimaat en rampen in Egypte.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Egypte heeft een woestijnklimaat met warme zomers en relatief koele winters. Het regent weinig, behalve tijdens de winter aan de Middellandse Zeekust. De meest aangename seizoenen om Egypte te bezoeken zijn lente en herfst, wanneer de temperaturen schommelen tussen 25 en 35°C, naargelang men zich in het noorden, dan wel in het zuiden bevindt. In maart en april kan men worden geconfronteerd met de Khamsin-wind, een hete zanderige woestijnwind die zich vanuit het zuidwesten naar de Middellandse Zee verplaatst. Aan de kust van Alexandrië heerst een mediterraan klimaat, met iets lagere temperaturen.

 

Frequente natuurrampen

Grote natuurrampen komen in Egypte zelden voor. Heel uitzonderlijk wordt het land getroffen door een lichte aardbeving. Tijdens een aardbeving is het raadzaam om naar open ruimtes buiten te gaan. Binnen is het raadzaam om te schuilen onder een stevige tafel of onder een deurkozijn te gaan staan.

Mocht er zich tijdens uw verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt er van u verwacht dat u zo spoedig mogelijk uw gezinsleden of naaste vrienden in België van uw toestand inlicht en geruststelt. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunt u zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat van België.