Reizen naar Egypte: Reisadvies

Reist u naar Egypte? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Egypte

Informatie over klimaat en rampen in Egypte.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat

Egypte heeft een woestijnklimaat met warme zomers en koelere winters. Aan de noordkust heerst een mediterraan klimaat, met iets lagere temperaturen. Het regent weinig, behalve tijdens de winter aan de Middellandse Zeekust. De meest aangename seizoenen om Egypte te bezoeken zijn de lente en de herfst, wanneer de temperaturen schommelen tussen 25 en 35°C.

Zandstormen

In maart en april kan men worden geconfronteerd met de Khamsin-wind, een hete woestijnwind die zich vanuit het zuidwesten naar de Middellandse Zee verplaatst. Het kan ademhalingsstoornissen en irritatie aan de ogen veroorzaken

Natuurrampen

Grote natuurrampen komen in Egypte zelden voor. Egypte ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Heel uitzonderlijk wordt het land getroffen door een lichte aardbeving. Tijdens een aardbeving is het raadzaam om naar open ruimtes buiten te gaan. Binnen is het raadzaam om te schuilen onder een stevige tafel of onder een deurkozijn te gaan staan. Volg de berichten in de lokale media en volg de instructies van de overheid, informeer u over de situatie.