Reizen naar Egypte: Reisadvies

Reist u naar Egypte? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Egypte

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Egypte.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid

Vanwege de recente ontwikkelingen in Israël en het Palestijns gebied, kunnen protesten en betogingen terug opflakkeren in Egypte en dit kan ook zonder waarschuwing voorkomen. In Egypte kan bij demonstraties geweld ontstaan. Veiligheidstroepen (leger en politie) kunnen hard optreden. Wanneer er zich spanningen voordoen, beperk dan uw verplaatsingen buiten de hotelcomplexen. Wees waakzaam, blijf geïnformeerd en volg de instructies van de autoriteiten op. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Komt u toch in een demonstratie terecht? Verlaat deze plaats dan onmiddellijk. Neem geen foto’s of video’s. Volg altijd de aanwijzingen op van het leger en de politie. Mensen die deelnemen aan dergelijke demonstraties kunnen voor lange tijd gearresteerd worden.

Reizen naar de volgende regio’s worden afgeraden (geen consulaire bijstand mogelijk):

  • Alle reizen naar de Noordelijke Sinaï;
  • De Westelijke Woestijn en het grensgebied met Libië en Soedan;
  • Zie details per regio op "Algemene veiligheid in Egypte".

 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening op de best mogelijke manier te organiseren raden wij u aan uw reis te registreren via Travellersonline.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Egypte heeft alle COVID-19-restricties voor reizigers afgeschaft. Reizigers kunnen het land binnenkomen zonder vaccinatiecertificaat of negatieve PCR-test.