Reizen naar Equatoriaal-Guinea: Reisadvies

Reist u naar Equatoriaal-Guinea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Equatoriaal-Guinea

Informatie over de lokale wetgeving in Equatoriaal-Guinea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van Equatoriaal-Guinea bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland. Het is raadzaam zich te schikken naar de wetten, besluiten en reglementen van het land, in het bijzonder met betrekking tot het verkeer en de politie. De buitenlandse bezoekers zijn evenzeer onderworpen aan de volledige omvang van de wet als de lokale bevolking. De omstandigheden in de gevangenissen zijn zeer hard.

 

Drugs 

Het bezit en het gebruik van drugs zijn strafbaar volgens de wet.

 

Seksualiteit 

De autoriteiten van Equatoriaal-Guinea kennen een zeer strikt vervolgingsbeleid voor seksuele misdaden; bij veroordeling hiervoor worden zware straffen opgelegd.

Prostitutie: reizigers kunnen worden aangeklampt in de hotels en op de plaatsen waar ze verblijven. Homoseksualiteit wordt niet algemeen aanvaard en bepaalde seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht zijn illegaal.

 

Fotografie 

Het gebruik van camera's en fototoestellen wordt afgeraden. Neem geen foto's van ordehandhavers, overheidsgebouwen, militaire installaties, luchthavens en bruggen. Vraag eerst toestemming aan mensen die u wilt fotograferen. Het is ook raadzaam om geen verrekijker mee te nemen, hoe klein ook.

 

Gewoonten en gebruiken 

Respecteer lokale gewoonten en gebruiken, besteed bijzondere aandacht aan het respecteren van de beleefdheidsregels en neem een ​​zekere terughoudendheid waar in de publieke uiting van uw overtuigingen.