Reizen naar Eritrea: Reisadvies

Reist u naar Eritrea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Eritrea

Informatie over vervoer in Eritrea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Gezien in grote delen van Eritrea, en vooral nabij de grens met Ethiopië, landmijnen liggen, wordt aangeraden niet van het officiële wegennet af te wijken. De kwaliteit van de wegen verschilt, hanteer dus een voorzichtige rijstijl. Indien u zou overwegen een wagen te huren, dan is het aangeraden te handelen met een erkend verhuurbedrijf en/of reisagent, die u een degelijke wagen, voorzien van de nodige boorddocumenten, ter beschikking kan stellen.

Reizen na zonsondergang wordt afgeraden.

Reis alleen over wegen of langs routes die in uw reisvergunning (travel permit) staan. Uw reisvergunning verbiedt reizen langs andere routes.


Veiligheid / info luchtvaart

 Ethiopan Airlines, Flydubai en Egyptair hebben regelmatige vluchten naar Asmara.Een aantal luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar/in Eritrea staan op de Europese zwarte lijst, zoals Eritrea Airlines.


Veiligheid / info scheepvaart

Gezien het risico op piraterij in de omstreken van de Rode Zee, worden pleziervaarders verzocht zeer waakzaam te blijven, voornamelijk in het meest zuidelijke deel van de Rode Zee. Vrachtvaart en reizen per jacht of met plezierboten worden ten zeerste afgeraden in de hele Hoorn van Afrika.


Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Bij het gebruik van het openbaar vervoer, moet een verhoogde waakzaamheid, zoals op alle andere plekken, aan de dag leggen. Openbaar vervoer en voornamelijk bussen zijn vaak overbezet. Er zijn veel taxi’s beschikbaar, maar deze vervoeren geregeld verschillende passagiers tegelijkertijd.