Reizen naar Eritrea: Reisadvies

Reist u naar Eritrea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Eritrea

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Eritrea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheidsniveau

Alle niet-essentiële reizen zijn afgeraden omwille van de aanhoudende spanningen en conflict met buurlanden. In de Tigrayregio in Ethiopië vinden gewapende conflicten plaats waar de Eritrese troepenmacht bij betrokken is. Bijkomende veiligheidsmaatregelen, soms heel kort vooraf aangekondigd, kunnen opgelegd worden in heel het land.

Zie meer informatie in de sectie "Algemene veiligheid".

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus
     
  1. Reizigers komende uit Belgie moeten een negatieve PCR-test van minder dan 72u voor vertrek voorleggen;
  2. Een verplichte en betalende PCR-test (30 USD) zal worden afgelegd bij aankomst in Asmara;
  3. Bij uw vertrek dient u een negatieve PCR-test van minder dan 72u voor te leggen. Deze test legt u af bij de lokale gezondheidsautoriteiten (100 USD).

Landgenoten die zich in Eritrea bevinden, worden aangeraden om de instructies van de lokale autoriteiten heel nauw op te volgen en de gangbare hygiëne- en andere voorzorgsmaatregelen te respecteren.

De ziekenhuisinfrastructuur in Eritrea is rudimentair en komt door de uitbraak van de epidemie nog meer onder druk te staan.