Reizen naar Eritrea: Reisadvies

Reist u naar Eritrea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Eritrea

Informatie over vervoer in Eritrea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Gezien in grote delen van Eritrea, en vooral nabij de grens met Ethiopië, landmijnen liggen, wordt aangeraden niet van het officiële wegennet af te wijken. De kwaliteit van de wegen verschilt, hanteer dus een voorzichtige rijstijl. Indien u zou overwegen een wagen te huren, dan is het aangeraden te handelen met een erkend verhuurbedrijf en/of reisagent, die u een degelijke wagen, voorzien van de nodige boorddocumenten, ter beschikking kan stellen.

Reizen na zonsondergang wordt afgeraden.

Reis alleen over wegen of langs routes die in uw reisvergunning staan. Uw reisvergunning verbiedt reizen langs andere routes.


Veiligheid / info luchtvaart

Voor het stopzetten van de vluchten ten gevolge van de uitbraak van de COVID-19 pandemie, vlogen  luchtvaartmaatschappijen Turkish Airlines, Egyptair, Flydubai en Ethiopian Airlines op Eritrea (Asmara). Turkish Airlines vloog enkele keren per week vanuit Istanbul en Caïro naar Asmara. Egyptair vloog enkele keren per week via Caïro, Flydubai vanuit Dubai en Ethiopian Airlines vanuit Addis Ababa.

Een aantal luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Eritrea staan op de Europese zwarte lijst, zoals Eritrea Airlines en Nasair.


Veiligheid / info scheepvaart

Gezien de piraterijproblematiek in de omstreken van de Rode Zee, worden watersporters verzocht zeer waakzaam te blijven. Voornamelijk in het meest zuidelijke deel van de Rode Zee komen piraterij en gewapende berovingen voor. Vrachtvaart en reizen per jacht of met plezierboten worden ten zeerste afgeraden in de hele Hoorn van Afrika.


Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Bij het gebruik van het openbaar vervoer, moet men blijk van verhoogde waakzaamheid geven. Openbaar vervoer en voornamelijk bussen zijn vaak overbezet. Er zijn veel taxi’s beschikbaar, maar deze vervoeren geregeld verschillende passagiers tegelijkertijd.