Reizen naar Estland: Reisadvies

Reist u naar Estland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Estland

Informatie over gezondheid en hygiëne in Estland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.” 


Kosten/infrastructuur medische verzorging

De medische verzorging in Estland is degelijk.

De SIS-kaart kan niet in het buitenland worden gebruikt. Gelieve dus contact op te nemen met uw ziekenfonds, zodat u voor uw vertrek de Europese kaart van de ziekteverzekering kunt ontvangen. Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen!

Nuttige telefoonnummers:

  • Spoed: 112
  • Children's medical helpline: 1599


Veiligheid water en voedsel

Het kraanwater in Tallinn, hoewel veilig om te drinken, is weinig smakelijk. De consumptie van gebotteld water wordt aanbevolen.
 

Inentingen en vaccins

Zie deze pagina.


Bijzondere gezondheidsrisico's


AIDS

Het aids-virus is erg verspreid onder de drugsverslaafden, voornamelijk in het noordoosten van het land (Narva).

Tuberculose

Elk jaar worden er nieuwe vormen van tuberculose ontdekt.

Hondsdolheid

Wanneer u door een dier gebeten wordt, moet u zich dringend het serum tegen hondsdolheid laten toedienen. Er zijn jaarlijks meerdere dodelijke gevallen ten gevolge van hondsdolheid.