Reizen naar Eswatini: Reisadvies

Reist u naar Eswatini? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Eswatini

Informatie over de algemene veiligheid in Eswatini.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

De politieke situatie in Eswatini is gespannen. Er kunnen onaangekondigd betogingen en protestacties plaatsvinden, in het verleden gingen die soms gepaard met geweld.

Misdrijven, inclusief gewapende overvallen en carjackings, komen ook regelmatig voor. Er is een toename in het aantal carjackings, voornamelijk ’s nachts, en met name op de verbindingswegen met Zuid-Afrika en Mozambique.

Gezien de huidige situatie, is het raadzaam om bij een bezoek aan Eswatini waakzaam te zijn en samenscholingen te vermijden. Als gevolg van de spanningen is er een versterkte politiecontrole. Het is dan ook aangeraden om steeds een identiteitsdocument en een rijbewijs op zak te hebben.

Men dient zich vooraf steeds goed te informeren voor verplaatsingen in het land. Het is raadzaam de politieke actualiteit op te volgen voor en tijdens de reis.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via Travellers Online.