Reizen naar Eswatini: Reisadvies

Reist u naar Eswatini? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Eswatini

Informatie over klimaat en rampen in Eswatini.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Het klimaat is over het algemeen gematigd, maar kan verschillen van de ene regio tot de andere. Neerslag komt voor tijdens de zomer (oktober tot maart). Het noordoosten van het land is gelegen in de bergen en dus koeler dan het zuidoosten, waar de temperaturen hoog kunnen oplopen. De koudste periode is april tot september.

 

Meteorologische problemen

Er is geen bijzonder risico voor een natuurramp in Swaziland. Let wel op in de bergpassen in de wintermaanden (juni tot augustus), waar zich sneeuwval en grondverschuivingen kunnen voordoen.

Mocht er zich tijdens het verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot het Consulaat van België in Johannesburg. In Swaziland is er geen ambassade of consulaat van België gevestigd, noch van een andere Europese lidstaat. Er is enkel een Delegatie van de Europese Unie.