Reizen naar Eswatini: Reisadvies

Reist u naar Eswatini? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Eswatini

Informatie over vervoer in Eswatini.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid/info wegen

Ook al is de kwaliteit van de wegen relatief goed, toch is het aan te raden 's avonds niet op het platteland te rijden om aanrijdingen met rondzwervend vee of slecht verlichte zware voertuigen langs de weg te vermijden. Indien er zich een ongeluk voordoet, gelieve de nooddiensten te contacteren via 999.

Opgelet: er is een toename in het aantal carjackings waargenomen, voornamelijk ’s nachts en op de verbindingswegen met Zuid-Afrika en Mozambique. Daarnaast is er ook een stijging van het aantal ongevallen ’s nachts door dronkenschap van bestuurders. Wees daarom voorzichtig en alert als u zich ’s nachts op de weg begeeft.

Respecteer de verkeersregels en de maximumsnelheid (verkeerspolitie is overal aanwezig) en neem een uitgebreide verzekering die alle risico’s dekt.

Met uitzondering van diplomatieke wagens, dient elk voertuig dat niet geregistreerd is in Eswatini aan de grensposten een taks van 50 emalangeni (50 rand) te betalen.

In principe zijn de grensposten van 06u00 tot 18u00 geopend, maar dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden. Het is daarom beter om op veilig te spelen en zich aan de grensposten aan te bieden tussen 07u00 en 17u00. 

 

Veiligheid/info luchtvaart

De EU publiceert een lijst van luchtvaartmaatschappijen die wegens technische problemen aan een vliegverbod onderworpen zijn. Momenteel staat er geen enkele luchtvaartmaatschappij die opereert in Eswatini op die zwarte lijst. 

 

Veiligheid/info trein- en busverkeer

Openbaar vervoer is zo goed als onbestaande en wordt best vermeden. Ook het gebruik van minibus-taxi’s wordt afgeraden, daar deze slecht onderhouden en vaak overladen zijn.

Het is niet aangeraden om op straat een taxi tegen te houden. U bestelt best een taxi per telefoon of vraagt aan uw hotel om dit te doen.

Er rijden geen passagierstreinen meer.