Reizen naar Ethiopië: Reisadvies

Reist u naar Ethiopië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Ethiopië

Informatie over klimaat en rampen in Ethiopië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de Ambassade in Addis Abeba.


Natuurrampen

Bepaalde streken, zoals de Afar regio en de Riftvallei bevinden zich in een gebied met grote seismische activiteit.


Meteorologische problemen

Ethiopië kent twee seizoenen: het regenseizoen van juni tot september en het droge seizoen van oktober tot mei (met uitzondering van het kleine regenseizoen begin maart). Verscheidene gebieden van het land worden regelmatig getroffen door grote overstromingen gedurende het regenseizoen. Reizigers kunnen dan in de getroffen regio’s geconfronteerd worden met moeilijk bruikbare wegen waardoor zich ongemakken of onderbrekingen in het reisschema kunnen voordoen. Dit dient nagevraagd te worden bij de lokale autoriteiten op het moment zelf wanneer men zich naar een bepaalde regio begeeft. Voor meer meteorologische informatie: www.meteo-ethiopia.net