Reizen naar Ethiopië: Reisadvies

Reist u naar Ethiopië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Ethiopië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Ethiopië.
 1. Nog steeds geldig op
 2. Laatst bijgewerkt op

Amhara - Noodtoestand

Op 4 augustus 2023 werd de noodtoestand uitgeroepen voor de Amhara-regio. Alle reizen naar de Amhara-regio worden daarom sterk afgeraden.

Bent u Belg en bevindt u zich momenteel in dit gebied, registreer uw aanwezigheid dan op Travellers Online om u bekend te maken bij de Belgische ambassade in Addis Abeba. In geval van nood kunt u contact opnemen met de ambassade op het noodnummer: +251 967 882 272. 

De veiligheidssituatie in heel Ethiopië blijft onvoorspelbaar en kan snel evolueren. U dient zich dus te blijven informeren voor uw reis en tijdens uw verblijf in Ethiopië. Meer informatie vindt u onder Algemene veiligheid in Ethiopië.

Veiligheidsniveau

De veiligheidssituatie in heel Ethiopië blijft onvoorspelbaar en kan snel evolueren. Voor sommige delen van het land zijn alle reizen afgeraden. Voor andere delen, zoals de hoofdstad Addis Abeba, zijn alle niet-essentiële reizen afgeraden. De situatie in de Addis Abeba is momenteel gespannen. Er gelden maatregelen van de autoriteiten, zoals checkpoints en extra controles. Blijf uit de buurt van manifestaties en beperk uw verplaatsingen. Het is aangeraden de laatste ontwikkelingen te volgen via lokale media.

Bent u Belg en bevindt u zich momenteel in dit gebied, registreer uw aanwezigheid dan op Travellers Online om u bekend te maken bij de Belgische ambassade in Addis Abeba. In geval van nood kunt u contact opnemen met de ambassade op het noodnummer: +251 967 882 272. 

Meer informatie vindt u onder Algemene veiligheid in Ethiopië.

Coronavirus COVID-19

 • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
 • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Voorwaarden om Ethiopië binnen te komen

Sinds 28 oktober 2022 zijn alle COVID-restricties voor inkomende reizigers opgeheven. Er dient dus geen bewijs van vaccinatie, test of herstel meer te worden voorgelegd bij binnenkomst in Ethiopië.

Enkel de volgende regels gelden nog voor inkomende reizigers:

 • Het is verboden voor reizigers die weten dat ze besmet zijn met COVID-19 om naar Ethiopië te reizen.
 • Iedere persoon die COVID-symptomen heeft, dient een masker te dragen en zich te laten testen.
 • Personen die positief testen op COVID-19 moeten aan zelfisolatie doen tot ze genezen verklaard zijn door een dokter.


COVID-19-maatregelen in Ethiopië

Als u tijdens uw verblijf in Ethiopië vermoedt dat u besmet bent met COVID-19 of als u een attest nodig hebt om te reizen, kunt u een test laten afnemen bij de volgende medische faciliteiten:

 • Suisse Clinic: een afspraak maken kan via +251 114 16 16 48 of +251 921 78 71 20.
 • Silk Road Hospital: een afspraak maken kan via pcr.silkroadhospitaladdis.com (reisattesten worden niet langer aanvaard door Ethiopian Airlines).
 • ICL Laboratoria: een afspraak maken kan via icltravelers.com
 • Klanten van Ethiopian Airlines kunnen terecht bij het testcentrum van Ethiopian Airlines zelf, in het hoofdkwartier gevestigd.

Als u positief test op COVID-19 zullen de autoriteiten nagaan of uw medische en persoonlijke toestand toelaat om uzelf thuis te isoleren. Personen die niet voldoen aan de criteria of ernstigere symptomen vertonen zullen in isolatie worden geplaatst in door de overheid aangeduide faciliteiten.