Reizen naar de Filipijnen: Reisadvies

Reist u naar de Filipijnen? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in de Filipijnen

Laatste updates en informatie over de Filipijnen.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Actieve vulkaan Mayon (Provincie Albay)

De Mayon-vulkaan, in de provincie Albay, vlak bij de stad Legazpi, blijft actief in 2024. De Filipijnse autoriteiten hebben ook het alarmniveau verhoogd rond de vulkaan Bulusan, in de provincie Sorsogon. Het wordt reizigers dringend aangeraden de door de autoriteiten afgebakende perimeter niet in te gaan totdat de noodtoestand is opgeheven.

Algemeen

Reizigers moeten zich binnen 72 uur voor vertrek registreren via eTravelBij aankomst in de Filipijnen moet het paspoort nog ten minste zes maanden geldig zijn.

Tijdelijke bezoekers moeten daarnaast ook een geldig terugticket naar het land van herkomst of het volgende land van bestemming voorleggen dat overeenkomt met de duur van het verblijf dat hun visum of visumvrijstelling toestaat. De eis van een terugticket geldt niet voor vreemdelingen die met een Filipijnse echtgenoot of kind reizen. 

Als u niet voldoet aan de toegangsvereisten van het land, wordt u de toegang tot de Filipijnen ontzegd.

 

Meer informatie

Voor meer informatie worden personen die willen reizen naar de Filipijnen aangeraden om op voorhand contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en deFilipijnse Ambassade in Brussel(of het land waar ze verblijven) om na te gaan of ze het recht hebben om het land binnen te komen. Meer informatie over de stand van zaken is te vinden op de website van hetBureau of Immigration en Department of Tourism. 

Belgen die zich in de Filipijnen bevinden, kunnen het land enkel verlaten via de luchthavens vanManilla,CebuofClark. Luchtvaartmaatschappijen verzekeren een verbinding met België of zijn buurlanden. Voorzichtigheid is echter geboden bij de aankoop van een ticket: koop de tickets voor alle etappes van uw reis rechtstreeks bij een en dezelfde luchtvaartmaatschappij. Controleer uw transitvoorwaarden via hetIATA Travel Centeren contacteer uw luchtvaarmaatschappij voor de toelatingsvoorwaarden.

Belgen in de Filipijnen dienen voorzichtig te blijven omwille van de terroristische dreiging en het risico op confrontaties tussen het leger en militante groeperingen en voor de harde beteugeling van criminaliteit en drugs. Verhoogde waakzaamheid is geboden. 

Het eiland Mindanao dient door de reiziger gemeden te worden, vooral dan de rurale gebieden. Alle reizen naar het westelijke deel van Mindanao worden afgeraden, met inbegrip van reizen naar de eilandengroep Basilan - Sulu - Tawi-Tawi. De rubriek Algemene veiligheid bevat een nadere omschrijving van dit gebied. Recente aanslagen, ontvoeringen en vuurgevechten tonen aan dat de sfeer er in bepaalde gebieden nog steeds erg gespannen is.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij Belgen in de Filipijnen aan hun reis te registreren via Travellers Online. Als u toch naar een gebied reist dat afgeraden wordt, informeert u ook de Belgische Ambassade in Manilla met een e-mail naar manila@diplobel.fed.be