Reizen naar de Filipijnen: Reisadvies

Reist u naar de Filipijnen? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in de Filipijnen

Informatie over vervoer in de Filipijnen.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Het wegennet is niet erg dicht en niet altijd in goede staat. Ook worden wegen vaak beschadigd door stortregens, grondverschuivingen en aardbevingen. De staat van de wegen in Manilla is relatief goed maar het verkeer is er uiterst druk en chaotisch. Het verkeersreglement wordt slecht nageleefd. Het is af te raden gedurende de nacht te rijden want veel wegen (en ook voertuigen) zijn slecht of niet verlicht.

 

Veiligheid / info luchtvaart

Er zijn goede luchtverbindingen in het land.  Informatie over de kwaliteit en veiligheid van de lokale luchtvaartmaatschappijen, met de nodige referenties, treft u aan op de website van de Europese Commissie

 

Veiligheid / info scheepvaart

Er zijn goede zeeverbindingen in een land dat meer dan 7.000 eilanden telt. De zeewaardigheid der schepen is soms echter problematisch en ieder jaar gebeuren diverse dodelijke ongevallen.

In piekperiodes (Kerstmis, Pasen e.a.) worden de haventerminals overrompeld door passagiers. Het is aangeraden enkel verplaatsingen per schip te overwegen als er geen ander transportmiddel ter beschikking is. In het zuiden hebben zich gevallen van piraterij voorgedaan, en ferry’s kunnen ook het doelwit vormen van aanslagen.

 

Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Klein spoornet maar wel veelvuldige busverbindingen. De interprovinciale bussen zijn soms slecht onderhouden en/of worden bestuurd door onervaren en roekeloze chauffeurs. Zware ongelukken met dodelijke slachtoffers zijn niet uit te sluiten. Passagiers in de provincie zijn soms het slachtoffers van diefstal.