Reizen naar Finland: Reisadvies

Reist u naar Finland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Finland

Informatie over gezondheid en hygiëne in Finland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen. 

Kosten/infrastructuur medische verzorging

Medische verzorging is degelijk. De medische sector is opgedeeld in een openbare en een privé sector. Een World Assistance Card, Mutas/ European Health Insurance Card is aanbevolen om hoge kosten in de openbare sector te vermijden. Contacteer uw Belgische mutualiteit alvorens u op reis vertrekt. De privésector is duur. In het noorden (Lapland) zijn er weinig ziekenhuizen, dokters zijn niet in ieder dorp te vinden. Vergeet niet een goed uitgeruste reisapotheek mee te nemen!


Veiligheid water en voedsel

Leidingwater is van goede kwaliteit. Flessenwater is niet nodig. De kwaliteit van het voedsel is hoog.


Inentingen en vaccins

Zie deze pagina.


Bijzondere gezondheidsrisico's

In de zomer: invasie van muggen in het merengebied en het noorden, teken (overal in het land) in dicht struikgewas zijn mogelijk.