Reizen naar Finland: Reisadvies

Reist u naar Finland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Finland

Informatie over klimaat en rampen in Finland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

De zomers zijn kort, maar kunnen warm zijn. Vooral in het merengebied (oosten) en Lapland (noorden) kunnen de muggen agressief zijn; muggenmelk en anti-jeuk zalf is dan ook aangeraden. Voor kampeerders is een muskietennet aangeraden.

De winters zijn lang, met vooral in het noorden veel sneeuw en zeer lage temperaturen. Voorzie degelijke, waterdichte en warme kledij, idem voor het schoeisel en hoofdbedekking. Neem geen risico's, licht anderen in wanneer u alleen een uitstap maakt, ga indien mogelijk in groep. Fins Meteorologisch Instituut: http://www.ilmatieteenlaitos.fi/en/index.html -> in het Engels of www.foreca.be

In de winter en in het vroege voorjaar dienen reizigers zich te hoeden voor ijspegels die van daken, balkons en regenpijpen kunnen vallen en die gevaarlijk kunnen zijn.


Frequente natuurrampen

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade van België.