Reizen naar Finland: Reisadvies

Reist u naar Finland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Finland

Informatie over de lokale wetgeving in Finland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

Drugs

Handel en smokkel van drugs wordt streng gestraft in Finland. Hoewel beperkt, is met drugs verbonden criminaliteit aanwezig. De politie is waakzaam, zeker aan de grenzen met Rusland en Estland.

Seksualiteit

Het is verboden seksuele diensten aan te bieden of te aanvaarden op openbare plaatsen. Het is eveneens verboden in te gaan op seksuele diensten aangeboden door mensen die het slachtoffer zouden kunnen zijn van mensenhandel of souteneurschap. Seksuele handelingen met jongeren onder de 16 jaar zijn verboden. Homoseksualiteit is niet strafbaar. De Finse samenleving wordt gekenmerkt door een grote tolerantie tegenover de verschillende samenlevingsvormen.

Fotografie

Vermijdt het fotograferen van de grensovergangen met Rusland en van militaire installaties.

Zeden en gewoonten

Finnen zijn gesteld op hun privacy en respecteren die van anderen. Bossen zijn vrij toegankelijk, tenzij ze in de nabijheid van huizen liggen. Respecteer een zekere afstand, privé domeinen zijn zelden afgebakend.

Vissen en ijsvissen met stok, haak en lijn is toegelaten zonder vergunning. Andere hengels, zeevissen en zalmvissen vragen speciale visvergunningen. http://www.ahven.net/  -> in het Engels

In de zomermaanden kan er wegens brandgevaar een verbod op kampvuur gelden. Respecteer dit verbod, en maak enkel vuur daar waar het officieel is toegelaten (speciale barbecueplaatsen, gebouwd door de lokale overheden).