Reizen naar Finland: Reisadvies

Reist u naar Finland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Finland

Praktische info over reizen in Finland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Gratis noodnummer

In geval van een ongeluk, agressie of elke andere noodsituatie, kunt u het nr. 112 contacteren, het gratis Europees noodnummer dat toegankelijk is in de 28 lidstaten van de EU. In principe dient u de taal te hanteren van het land waar u zich bevindt. In het algemeen, zullen de telefonisten die uw oproep beantwoorden u ook in het Engels kunnen te woord staan.

Meer info op: www.112foundation.eu
 

Documenten, valuta, communicatie

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

Opmerking: als u vanuit Finland een reis plant naar Rusland dient u over een geldig paspoort te beschikken. Afhankelijk van het type reis dat u onderneemt moet u al dan niet een visum aanvragen. Meer informatie over een Russisch visum vindt u op http://brussels.rusembassy.orghttp://helsinki.rusembassy.org of bij uw reisorganisatie.


Rijbewijs

Belgisch rijbewijs volstaat.


Betaalmiddelen

Alle kredietkaarten worden aanvaard, betalingen verricht in euro, Maestrofunctie aan de Ottobankautomaten.

In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).


Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.


Gsm en communicatiefaciliteiten

Uitstekende communicatiefaciliteiten, gsm-dekking over het ganse land, op een klein deel in het noordwesten na.


Huisdieren

Europees huisdierenpaspoort met vermelding van de verplichte vaccinaties. Identificatie via microchip of tot 2011 met een tatoeage. Behandeling tegen lintwormen (echinokokkose) is verplicht! europa.eu/travel/pets/index_en.ht


Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Bipatride Belgo-Fins dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire  noodgevallen.


Links

Andere nuttige tips of informatie over consulaire bijstand, reizen met huisdieren of met de eigen wagen, verzekeringen, gezondheidsraad, douaneformaliteiten, reisbureaus e.d. kan u terugvinden in 'Op reis in het buitenland'.

Meer informatie over Finland: www.virtual.finland.fi
Ambassade van Finland in Brussel: www.finlande.be
Informatie over Finse cultuur en gewoontes: www.infopankki.fi