Reizen naar Frankrijk: Reisadvies

Reist u naar Frankrijk? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Frankrijk

Informatie over gezondheid en hygiëne in Frankrijk.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Sanitaire voorzieningen

De gezondheidsinfrastructuur is vergelijkbaar met die van België, zowel op de spoedgevallendienst als in het ziekenhuis. Het is raadzaam voor vertrek een goede ziektekosten-/repatriëringsverzekering af te sluiten, en een EHBO-doos mee te nemen.

 
Risico's voor drinkwater en voedsel

Geen bijzondere risico's.


Bijzondere gezondheidsrisico's

Geen bijzondere risico's voor een verblijf in Europees Frankrijk. Het vaccin tegen gele koorts is verplicht voor reizen naar Frans-Guyana.

Vraag vóór uw reis aan uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde of u vaccins nodig heeft.


Hooggebergte

Ga alleen naar het hooggebergte als u in goede gezondheid verkeert. Het hooggebergte brengt altijd risico's met zich mee, zelfs voor gezonde mensen. Neem bij vragen contact op met uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

 

COVID-19

Frankrijk vereist niet langer een COVID-19 certificaat.

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer in continentaal Frankrijk of de Franse overzeese departementen en gebiedsdelen, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.