Reizen naar Frankrijk: Reisadvies

Reist u naar Frankrijk? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Frankrijk

Informatie over gezondheid en hygiëne in Frankrijk.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus

Bij ademhalingsinfecties bestaan er eenvoudige maatregelen om zichzelf en de omgeving te beschermen:

  • Regelmatig de handen wassen.
  • Afstand: blijf op meer dan één meter afstand van elkaar, vermijd samenscholingen, beperk verplaatsingen en contacten.
  • In de elleboog hoesten of niezen.
  • Het gebruik van zakdoeken voor eenmalig gebruik.
  • Elkaar groeten zonder de hand te schudden of elkaar te omarmen of te kussen.
  • Het dragen van een mondmasker wanneer men ziek is of om het risico op overdracht te vermijden.

Het dragen van een masker is niet langer verplicht in voor het publiek toegankelijke inrichtingen, noch in het zee-, rivier-, land- en luchtvervoer.

Het dragen van maskers wordt nog steeds aanbevolen in gesloten en drukke ruimten, en bij grote bijeenkomsten voor mensen die vanwege hun leeftijd of ziekte zwak zijn.

Voor meer informatie:  https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus

► Een groen (gratis) nummer werd in werking gesteld en is bereikbaar 7d/7d en 24u/24u: 0 800 130 000 (enkel bereikbaar vanuit Frankrijk) . Dit platform biedt informatie aan over COVID-19, evenals aanbevelingen indien u in een door het virus besmet gebied hebt gereisd of mensen tegenkomt die er verbleven.

In geval van suggestieve symptomen (koorts, hoest, ademhalingsproblemen) of levensnood: Bel 15 of 114 (voor mensen die moeilijk spreken of horen).

Voor een medische mening of advies, een andere pathologie: neem telefonisch contact op met uw behandelende arts.

De FOD Volksgezondheid in België heeft een website ter beschikking gesteld over het coronavirus COVID-19.

 

Apenpokken/Monkeypox

Wereldwijd woedt in verschillende landen een apenpokkenuitbraak, die de WHO op 24 juli 2022 uitriep tot een internationale medische noodsituatie. Ook in ‘land X’ zijn er meerdere besmettingen met het apenpokkenvirus.

De symptomen van de ziekte zijn algemeen onwelzijn, koorts, spierpijn, hoofdpijn en huidletsels. Indien u in contact bent geweest met een besmet persoon of symptomen ontwikkelt, contacteert u telefonisch een arts en volgt u de aanbevelingen van de lokale gezondheidsautoriteiten. Preventieve maatregelen zijn van groot belang.

“Santé Publique France” heeft een telefonisch informatieplatform opgezet om alle vragen over de huidige epidemie te beantwoorden. Het gesprek is gratis, anoniem en vertrouwelijk.

Monkeypox Info Service - Gratis nummer: 0801 90 80 69 (gratis oproep vanaf een vaste lijn in Frankrijk, van 8.00 tot 23.00 uur, 7/7).

Meer informatie over apenpokken vindt u :


Kosten/infrastructuur medische verzorging

Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen!

De medische infrastructuur is van goede kwaliteit.


Intentingen

Zie deze pagina


Veiligheid water en voedsel

Geen specifieke aanwijzingen nodig.


Bijzondere gezondheidsrisico's

Er zijn geen bijzondere gezondheidsrisico's verbonden aan een reis naar Europees Frankrijk. De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor reizen naar Frans Guyana. Neem contact op met het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen voor vertrek.


Hooggebergte

Reizigers die door de Alpen of Pyreneeën willen trekken, dienen er zich van te vergewissen dat hun fysieke toestand hen in staat stelt actief te zijn op dergelijke hoogtes. Hooggebergte houdt steeds een risico in, ook voor mensen die in goede gezondheid verkeren.