Reizen naar Frankrijk: Reisadvies

Reist u naar Frankrijk? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Frankrijk

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Frankrijk.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Marseille - Bezoek van Paus Franciscus op 22 en 23 september 2023

Paus Franciscus zal een bezoek brengen aan Marseille op 22 en 23 september aanstaande.

Er zullen verschillende wijzigingen voor verkeer en parkeren worden ingevoerd alsook een versterkt veiligheidsdispositief gedurende de twee dagen van het bezoek van de Heilige Vader, wat de verplaatsingen zal bemoeilijken.

U vindt de laatste informatie door de link te volgen: Informations de circulation et de stationnement pendant la venue du Pape à Marseille | Ville de Marseille

Marseille - Wereldkampioenschap rugby (08/09/2023 tot 15/10/2023)

Marseille is van 8 september tot 15 oktober 2023 gaststad van de Rugby World Cup.

Op wedstrijddagen gelden er verkeers- en parkeerbeperkingen.

Je vindt alle informatie via de link Ville de Marseille: RichSMS - Mode guidé (rsms.co)

Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

 

Naar Frankrijk reizen

Sinds 1 augustus 2022 gelden er geen COVID-maatregelen meer voor reizen naar Frankrijk. Een vaccinatie-, test- of herstelcertificaat is niet langer vereist.

In twee situaties heeft de regering echter nog de mogelijkheid om een negatieve COVID-test te vragen van reizigers vanaf 12 jaar:

  • Voor reizen naar het nationale grondgebied vanuit het buitenland of naar Frankrijk vanuit de overzeese gemeenschappen: in geval van het opduiken en circuleren van een nieuwe COVID-19-variant die een ernstige bedreiging voor de gezondheid kan vormen.
  • Voor reizen naar de overzeese gemeenschappen: in geval van een risico van verzadiging van het gezondheidssysteem in de overzeese gemeenschappen.

Deze mogelijkheid wordt op dit moment niet gebruikt. Meer informatie over de sanitaire pas

 

Algemene maatregelen in Frankrijk

Sinds 1 augustus 2022 is het dragen van een mondmasker niet langer algemeen verplicht in gezondheidsdiensten en inrichtingen en in medisch-sociale instellingen (bv. apotheken, laboratoria voor medische biologie...). Het hoofd van de instelling of dienst kan het dragen van een mondmasker wel verplichten voor personen vanaf 6 jaar.


Overzeese Gemeenschappen

Voor reizen naar de Overzeese Gemeenschappen gelden dezelfde maatregelen als voor reizen naar Frankrijk.

U kunt de details over de geldende maatregelen terugvinden op de website van de overheid en op de websites van de prefecturen van de betrokken gebieden: