Reizen naar Frankrijk: Reisadvies

Reist u naar Frankrijk? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Frankrijk

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Frankrijk.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Protestbewegingen

In heel Frankrijk vinden protestbewegingen plaats met wegblokkades en/of verkeersoponthoud (“opérations escargot”). Verwacht grote vertragingen op sommige (snel)wegen. Volg de media op de voet, vermijd bijeenkomsten en volg de richtlijnen van de overheid nauwgezet op.

Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024

Frankrijk organiseert de Olympische Spelen van 26 juli tot 11 augustus 2024 en de Paralympische Spelen van 28 augustus tot 8 september 2024. In de aanloop naar deze evenementen delen de Franse autoriteiten nuttige informatie via:

Coronavirus COVID-19

  • ​​​​​Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en reisvoorwaarden in verband met COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de te nemen maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op de info-coronavirus website.

 

Naar Frankrijk reizen

Sinds 1 augustus 2022 gelden er geen COVID-maatregelen meer voor reizen naar Frankrijk. Een vaccinatie-, test- of herstelcertificaat is niet langer vereist.

In twee situaties heeft de regering echter nog de mogelijkheid om een negatieve COVID-test te vragen voor reizigers van 12 jaar en ouder:

  • Voor reizen naar het nationale grondgebied vanuit het buitenland of naar Frankrijk vanuit de overzeese gebieden: in geval van het verschijnen en circuleren van een nieuwe variant van COVID-19 die een ernstige bedreiging voor de gezondheid kan vormen.
  • Voor reizen naar de overzeese gebieden: in geval van een risico op verzadiging van het gezondheidssysteem in de overzeese gebieden.

Deze optie wordt op dit moment niet gebruikt. Via deze links (in het Frans) vindt u meer informatie op de huidige COVID-19 maatregelen in Frankrijk en internationale reizen.

 Algemene maatregelen in Frankrijk

Sinds 1 augustus 2022 is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht in gezondheidsdiensten en -instellingen en medisch-sociale instellingen (bv. apotheken, laboratoria voor medische biologie, enz.). Het hoofd van de instelling of dienst kan het dragen van een mondmasker wel verplichten voor personen vanaf 6 jaar.

Overzeese gebieden

Voor reizen naar de Overzeese gebieden gelden dezelfde maatregelen als voor reizen naar Frankrijk.

U kunt de details van de geldende maatregelen terugvinden op de website van de overheid (in het Frans) en op de websites van de prefecturen van de betrokken gebieden (in het Frans):