Reizen naar Gabon: Reisadvies

Reist u naar Gabon? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Gabon

Informatie over de lokale wetgeving in Gabon.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van Gabon bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland. Het is raadzaam zich te schikken naar de wetten, besluiten en reglementen van het land, in het bijzonder met betrekking tot het verkeer en de politie. Buitenlandse bezoekers zijn evenzeer onderworpen aan  de gestrengheid van de wet als de Gabonezen zelf. De omstandigheden in de gevangenissen zijn zeer hard.

Drugs

Het gebruik en bezit van verdovende middelen, "soft drugs" inbegrepen, worden bestraft met 1 tot 6 jaar gevangenis, binnenlandse handel in verdovende middelen met 2 tot 10 jaar en internationale drugshandel met levenslange opsluiting.

Seksualiteit

Prostitutie is in Gabon verboden. Ook ten aanzien van homoseksualiteit is de overheid zeer conservatief.

Fotografie

Neem geen foto's van ordehandhavers, overheidsgebouwen, militaire installaties, luchthavens en bruggen. Vraag eerst toestemming aan mensen die u wilt  fotograferen.

 Zeden en gewoonten

Eerbiedig de plaatselijke gewoonten en gebruiken, besteed bijzondere aandacht aan het respecteren van de beleefdheidsregels en neem een ​​zekere terughoudendheid in acht bij de publieke uiting van uw overtuigingen.