Reizen naar Gabon: Reisadvies

Reist u naar Gabon? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Gabon

Informatie over vervoer in Gabon.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

De wegen zijn vaak in zeer slechte staat, zelfs in Libreville en in het bijzonder tijdens het regenseizoen (van oktober tot half december en van half februari tot mei), wanneer bepaalde routes onberijdbaar worden.

Op de wegen en pistes vereist ​​het onvoorspelbare gedrag van veel chauffeurs constante aandacht. Het wordt formeel afgeraden 's nachts te rijden vanwege de verkeersonveiligheid. Noodhulp bij een verkeersongeval is niet gegarandeerd snel aan te komen.

Bij een ernstig verkeersongeval is het soms raadzaam het voertuig niet te verlaten en zich meteen naar het dichtstbijzijnde politiecommissariaat te begeven om het ongeval te melden. Het kan gebeuren dat, in deze situaties, buitenlandse bestuurders gewelddadig tegengehouden worden door voorbijgangers.


Veiligheid / info luchtvaart

De belangrijkste internationale luchtvaartmaatschappijen die op Libreville vliegen zijn: Air France, Ethiopian Airlines, Turkish Airlines, Royal Air Maroc, Air Côte d’Ivoire, Kenya Airways, Rwandair en de West-Afrikaanse maatschappij Asky.

Wat betreft de binnenlandse verbindingen is het aangewezen ter plaatse informatie in te winnen. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij dient men rekening te houden met vertragingen ten opzichte van de vluchtregelingen.

Regionale luchtvaartmaatschappijen vliegen tussen Libreville en andere Afrikaanse steden zoals Douala, Kigali, Brazzaville, Malabo, Luanda, Kinshasa en Johannesburg. Sommige van die luchtvaartmaatschappijen staan evenwel op een zwarte lijst (volledig of gedeeltelijk vliegverbod in Europa). Kijk na op de site van de Europese Commissie


Veiligheid / info zeevaart

Gabon wordt doorkruist door een uitgebreid hydrografisch net. De voornaamste waterweg is de Ogouée stroom (1.200 km). De Ogouée heeft watervallen en stroomversnellingen en  is  slechts bevaarbaar vanaf  Ndjolé. Hij mondt uit  in een moerassige delta. Het is noodzakelijk ter plaatse navraag te doen over de mogelijkheid om een boottocht te ondernemen. Zelfs indien een dergelijke excursie mogelijk zou zijn, dient men de grootste voorzichtigheid aan de dag te leggen daar de veiligheid en betrouwbaarheid niet steeds is gekend.