Reizen naar Gambia: Reisadvies

Reist u naar Gambia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Gambia

Informatie over de algemene veiligheid in Gambia
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Actualiteit

Na de bewogen machtswissel volgend op de presidentsverkiezingen van december 2016, heeft de voormalige president het land verlaten op 21/01/2017. Alhoewel de toestand in het land sindsdien kalm is, dient u toch de actualiteit op de voet te volgen. Houd u afzijdig van manifestaties en betogingen en vermijd best gevoelige politieke onderwerpen in het publiek.

Gelieve u te informeren over de sluitingsuren van de landgrenzen indien u over de weg van of naar Senegal wenst te reizen.

Algemene veiligheid

Het wordt aangeraden de omgeving van militaire installaties en van zekere officiële gebouwen te vermijden en er zeker geen foto’s van te nemen.

Toeristen worden vaak aangeklampt door personen die hun diensten aanbieden: een resolute en beleefde weigering zou hen moeten ontmoedigen.

Rekening houdend met het activisme van terroristische groeperingen in de Sahelregio, raden wij onze landgenoten, die in Gambia verblijven of er op doorreis zijn, aan tijdens hun plaatselijke bezoeken extra op te letten voor verdacht gedrag of verdachte pakketten. Het wordt aangeraden om vooral door westerlingen druk bezochte plaatsen te mijden.

De oceaan heeft soms een behoorlijke sterke onderstroom. Bijgevolg is waakzaamheid geboden. De meeste hotels beschikken over een waarschuwingssysteem met vlaggen. Over het algemeen is de elektriciteitsvoorziening vrij goed, maar er zijn periodes van stroomonderbrekingen.

Criminaliteit

Toeristen wordt een verhoogde waakzaamheid aangeraden voor zakkenrollers op toeristische en drukbezochte plaatsen zoals markten, de ferry terminal en bus terminals. Zij nemen best hun voorzorgen en dragen juwelen en andere waardevolle voorwerpen beter niet op een opvallende manier. Ook op geïsoleerde plaatsen waar er nauwelijks of geen toeristische politie komt, is voorzichtigheid geboden.