Reizen naar Gambia: Reisadvies

Reist u naar Gambia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Gambia

Informatie over vervoer in Gambia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid/info wegen

Omwille van de gebrekkige staat van het wegennet en wagenpark worden reizigers aangeraden uiterst voorzichtig te zijn, zeker bij het binnenrijden van dorpen. Om het binnenland te verkennen is zeker tijdens het regenseizoen (juni tot oktober) een terreinwagen vereist. Chauffeurs kunnen na valavond best vermijden om buiten de stedelijke centra te rijden. In geval van een ongeval, neemt u contact op met het dichtstbijzijnde politiebureau.

Veiligheid/info luchtvaart

De kleine luchthaven van Banjul voldoet aan de nodige veiligheidsvereisten. Voor meer informatie over de kwaliteit en veiligheid van de lokale luchtvaartmaatschappijen, kunt u de website van de Europese Commissie consulteren.

Veiligheid/info scheepvaart

Er zijn veerboten in gebruik over de Gambia-rivier, met name ter hoogte van de hoofdstad Banjul en, voor het zware vervoer, ter hoogte van Farafenni (Trans-Gambian Highway), waar de nieuwe Senegambia brug sinds 2019 geopend is voor het overige wegverkeer. De veerboten zijn vaak overbelast. Er wordt wel hard gewerkt aan nieuwe aanlegsteigers waardoor nieuwere veerboten gebruikt kunnen worden. Vooral de wachttijd voor de overzet met de wagen van en naar Banjul kan zeer lang duren. Voor voetpassagiers is dat normaliter niet het geval.

Rekening houdend met het zwakke veiligheidsniveau, wordt het afgeraden gebruik te maken van de ferry tussen Banjul en Barra. Op 2 februari 2014 leidde een zwaar accident, waarbij een van de ferry’s betrokken was, tot de dood van een toeriste en meerdere gewonden. Indien u besluit de oversteek te maken met uw auto, wordt het sterk aangeraden uw voertuig te verlaten om te vermijden dat u in de val wordt gelokt. Het wordt overigens sterk afgeraden de ferry te gebruiken bij het vallen van de avond.