Reizen naar Ghana: Reisadvies

Reist u naar Ghana? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Ghana

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Ghana.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid

Gezien het activisme van terroristische groeperingen die actief zijn in de Sahel-zone, moeten Belgen die in Ghana wonen of het land bezoeken waakzaam zijn, vooral in het noorden. Het wordt ten zeerste afgeraden om naar het grensgebied met Burkina Faso te gaan en naar de grensgebieden met Ivoorkust en Togo, die zich in de buurt van de grens met Burkina Faso bevinden.

 

GEZONDHEID EN HYGIËNE

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Alle COVID-19 beperkingen zijn nu opgeheven voor reizigers die aankomen in Ghana. Voor reizigers die Ghana verlaten, blijven de vereisten van het land van bestemming van kracht.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

 

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.


De details en de reisvoorwaarden zijn onderhevig aan veranderingen. Gelieve dan ook de websites van de gezondheidsautoriteiten en van de luchthaven van Accra te raadplegen en contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij vóór uw vertrek.