Reizen naar Ghana: Reisadvies

Reist u naar Ghana? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Ghana

Informatie over vervoer in Ghana.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

De wegen in de toeristische streek zijn geasfalteerd en doorgaans in zeer goede staat, maar met de wagen rijden is gevaarlijk wegens het negeren van de wegcode door talrijke bestuurders, het onvoorspelbaar gedrag van de voetgangers en dieren en het verouderde wagenpark.

In het noorden waar er weinig mensen wonen is het verkeer minder druk maar zijn de wegen meer beschadigd.

Op spitsuren vertragen lange files het verkeer in de hoofdstad Accra, in Takoradi en in Kumasi.

Bij een ongeval moet u de politie contacteren, die de nodige vaststellingen zal komen doen.

Te noteren valt dat de grensposten met Togo, Burkina Faso en Ivoorkust ’s nachts gesloten zijn. Het wordt aangeraden om zich over de sluitingsuren te informeren voor het begin van een reis waarbij een grens zal moeten worden overgestoken.

Veiligheid / info luchtvaart

De internationale luchthaven van Kotoka bevindt zich op 10 km van Accra. Ze wordt door verscheidene luchtvaartmaatschappijen aangedaan: Brussels Airlines, British Airways, American Airlines enz.

De Europese Commissie heeft een lijst gepubliceerd met de namen van de maatschappijen die het Europese luchtruim wegens veiligheidsredenen niet mogen gebruiken. Gelieve deze lijst te raadplegen vooraleer u met een lokale maatschappij wenst te vliegen.

Veiligheid / info zeevaart

Er zijn boten die het maritiem transport op het Voltameer verzekeren, maar scheepsongevallen gebeuren vaak. Vooraleer in te schepen wordt het dus aangeraden om de algemene toestand van de boot en de veiligheidsuitrusting (reddingsvesten, een werkende radio, noodpijlen enz.) na te kijken.
Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Er bestaan treinverbindingen tussen Accra en Kumasi en tussen Kumasi en Takoradi. Met taxi’s kan je ook in het land circuleren. Waakzaamheid blijft echter geboden aangezien deze transportmiddelen niet altijd betrouwbaar of beveiligd zijn.

Het wordt tevens aangeraden om niet in de privé minibussen te rijden want die zijn vaak versleten en die worden soms tegen alle regels van het gezond verstand en het verkeer in bestuurd.