Reizen naar Griekenland: Reisadvies

Reist u naar Griekenland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Griekenland

Informatie over de algemene veiligheid in Griekenland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Over het algemeen is reizen in Griekenland veilig. Let wel op voor kleine criminaliteit, vooral door zakkenrollers. 

Tijdens het hoogseizoen is extra waakzaamheid essentieel op de bus-en metrolijnen tussen de luchthaven van Athene en het stadscentrum van Athene. Toeristen zijn een gegeerd doelwit voor professionele zakkenrollers.

We raden schoolgroepen sterk aan om waakzaam te zijn met minderjarige leerlingen tijdens hun verblijf in Griekenland. Ze kunnen makkelijke doelwitten zijn malicieuze personen.

Het gebruik van een quad kan gevaarlijk zijn. Elk jaar zijn er in Griekenland veel ongevallen met soms ernstige of zelfs dodelijke afloop. Het wordt afgeraden om dit vervoermiddel te huren zonder de een specifieke opleiding te hebben gevolgd. Het is niet aangeraden om dit vervoermiddel op de openbare weg te gebruiken.

Het dragen van een helm verplicht is voor bestuurders van motorfietsen, bromfietsen, bromfietsen en quads, en dit geldt ook voor passagiers.

Door besparingsmaatregelen zijn musea en archeologische sites niet altijd toegankelijk. U hebt er alle belang bij om de openingsuren vooraf te controleren, vooral voor minder drukbezochte en kleinere musea, en sites buiten de grote steden.

De voorbije jaren vonden enkele terreuraanslagen plaats tegen publieke gebouwen, banken en ambassades. Toeristen worden niet geviseerd door deze acties.

Het is aangewezen de plaatselijke pers te volgen, bijvoorbeeld via ekathimerini.com(in het Engels).