Reizen naar Griekenland: Reisadvies

Reist u naar Griekenland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Griekenland

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Griekenland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

FLASHNEWS

Natuurrampen

Wees zeer voorzichtig als u beslist naar Griekenland te reizen of indien u reeds in Griekenland bent.

Overstromingen

Griekenland ondergaat op dit ogenblik aanzienlijke klimaatveranderingen, de laatste zware regenval heeft overstromingen veroorzaakt en de goede werking van essentiële diensten zoals de distributie van water en elektriciteit is verstoord. Het wegennet is hard getroffen door het instorten van bepaalde wegen.

Wij raden u aan om de Griekse civiele beschermingswebsite (meertalig) te raadplegen, die bevat veiligheidsinstructies en een regelmatig opvolging van de situatie per regio.

Andere informatiesites over het lokale weer zijn beschikbaar:


In geval van nood bel 112.

Registreer uw reis op TravellersOnline en activeer de functie Noodwaarschuwingen op uw telefoon.

Bosbranden

Griekenland wordt regelmatig geteisterd door onvoorspelbare bosbranden op verscheidene plaatsen in het land tussen begin mei en eind oktober.

Bosbranden kunnen leiden tot extra overlast in de bredere regio, zoals stroomuitval en/of slechte luchtkwaliteit en wegafsluitingen.

Volg de instructies van de lokale autoriteiten met betrekking tot de veiligheid en noodwaarschuwingen. In geval van nood bel 112.

Op de volgende officiële links vindt u gedetailleerde informatie die permanent bijgewerkt wordt:


Registreer uw reis op TravellersOnline en activeer de functie Noodwaarschuwingen op uw telefoon.

Indien u het nieuws in Griekenland via de media wilt volgen, hier zijn enkele interessante links:

 

Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Aankomst in Griekenland

Destination Greece Health first bevat alle nuttige informatie om uw reis en uw verblijf voor te bereiden. De website is beschikbaar in zes talen. 

Online PLF-formulier

Het is niet meer verplicht om het online formulier (PLF) in te vullen. Het blijft wel mogelijk om een vereenvoudigd PLF-formulier in te vullen, met als enig doel om een eventueel testresultaat in Griekenland officieel te registreren, via het referentienummer van het PLF. Meer informatie

Test- en vaccinatiebewijzen

Alle COVID-beperkingen voor de toegang tot het land zijn opgeheven. Ook voor niet-gevaccineerde reizigers is geen test meer vereist om het land binnen te komen. 

Vervoer

Luchtvervoer: internationale vluchten zijn toegestaan ​​van/naar alle luchthavens van het land.

Landvervoer: de toegang tot Griekenland via de landgrenzen is open tussen Griekenland, Bulgarije, Noord-Macedonië, Albanië en Turkije.

Zeevervoer: recreatievaart voor particulieren en commercieel toerisme is toegestaan, ongeacht de vlag.


Verplaatsingen in Griekenland

Voor verplaatsingen binnen Griekenland gelden er geen beperkende maatregelen meer.


Lokale maatregelen

Het is niet meer verplicht om binnen een mondmasker te dragen, op enkele uitzonderingen na: ziekenhuizen, zorgcentra, verpleeghuizen... 

Het is niet langer verplicht om in het openbaar vervoer een mondmasker te dragen, maar het blijft wel aanbevolen. In taxi's en huurauto's met chauffeur kan een masker wel verplicht zijn. Overtreders kunnen nog steeds een boete van 300 euro krijgen.