Reizen naar Griekenland: Reisadvies

Reist u naar Griekenland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Griekenland

Laatste updates en informatie in Griekenland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

FLASHNEWS

Natuurrampen

Wees zeer voorzichtig als u beslist naar Griekenland te reizen of indien u reeds in Griekenland bent.

Bosbranden

Griekenland wordt elk jaar geteisterd door onvoorspelbare bosbranden op verschillende plaatsen in het land, tussen begin april  en eind oktober.

Bosbranden kunnen leiden tot extra overlast (bv. stroomuitval en/of slechte luchtkwaliteit en wegafsluitingen) in de bredere regio.

Volg de instructies van de lokale autoriteiten met betrekking tot de veiligheid en noodwaarschuwingen. In geval van nood bel 112. In geval van bosbrand bel 199.

Via de volgende officiële links vindt u gedetailleerde informatie, die steeds bijgewerkt wordt:

Hittegolven

De hittegolven zijn dit jaar zeer vroeg begonnen in Griekenland. Verschillende toeristen lieten zich tijdens een wandeling in de natuur reeds verrassen door de hitte, met fatale gevolgen. 

Wees voorzichtig tijdens buitenactiviteiten en plan ze tijdens de koelere delen van de dag. Draag losse, lichte kleding, drink voldoende water, probeer buiten in de schaduw te blijven en rust vaak uit. Beperk activiteiten in de hitte, zoals wandelen of fietsen, neem zeker water mee en zorg er steeds voor dat je vergezeld bent.

Registreer uw reis op TravellersOnline en activeer de functie Noodwaarschuwingen op uw telefoon.

Indien u het nieuws in Griekenland via de media wilt volgen, zijn hier enkele interessante links: