Reizen naar Guatemala: Reisadvies

Reist u naar Guatemala? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Guatemala

Informatie over vervoer in Guatemala.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Hoewel over het algemeen de toestand van het wegennet redelijk goed is, is dit in het regenseizoen (mei tot en met oktober) niet vanzelfsprekend en wordt aangeraden uw geplande route van te voren te checken bij het Guatemalteekse Instituut voor Toerisme  (INGUAT) via PROATUR voor eventuele omleidingen als gevolg van overstromingen en/of modderstromen. Aangezien het rijgedrag eerder onvoorspelbaar is, raden wij u aan defensief te rijden. Het is echter aangewezen om geen auto’s te huren en de voorkeur te geven aan georganiseerde reizen, eventueel op maat, waarbij u rondgereden wordt door een chauffeur.

Indien U vragen heeft over welbepaalde routes, kan u het Guatemalteekse Instituut voor Toerisme via PROATUR contacteren:

Voor bepaalde routes is het mogelijk om zich te laten escorteren.

Vermijd afgelegen en verlaten gebieden.


Veiligheid / info luchtvaart

Er zijn geen bijzondere meldingen wat betreft luchtveiligheid in Guatemala. Voor algemene informatie over luchtvaartmaatschappijen met de nodige referenties verwijzen wij u naar de website van de Europese Commissie 


Veiligheid / info busverkeer

Het reizen met openbaar vervoer wordt afgeraden. Gewapende bendes overvallen regelmatig regionale bussen en stadsbussen (ook internationale bussen van grote maatschappijen), onder meer op de wegen van Petén, het gebied rond het Atitlán meer en tussen Guatemala Stad en de grens met El Salvador.

Voorts worden ook particuliere voertuigen overvallen en komt carjacking veelvuldig voor. Het rijden na zonsondergang wordt sterk afgeraden.