Reizen naar Guinee-Bissau: Reisadvies

Reist u naar Guinee-Bissau? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Guinee-Bissau

Informatie over de algemene veiligheid in Guinee-Bissau.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Reis alleen binnen een strook van ca. 20 kilometer van de grens met Senegal als het noodzakelijk is. De situatie met betrekking tot het conflict in Casamance tussen het Senegalese leger en de rebellen is sedert het staakt-het-vuren van december 2014 en enkele akkoorden tussen bepaalde facties van het MFDC en de Senegalese regering veel kalmer geworden. Sporadische aanvallen blijven echter plaatsvinden, en de politieke spanningen gelinkt aan de komende presidentsverkiezingen die werden uitgesteld tot 24 maart 2024 in Senegal, kunnen snel oplopen. De grensregio is bijzonder gevoelig aangezien rebellen in het verleden ook actief zijn geweest vanuit Guinee-Bissau. 

Het wordt aangeraden u te informeren u vooraleer de hoofdwegen te verlaten wegens het risico op resterende landmijnen. Indien u zich in het binnenland wilt begeven en de hoofdwegen verlaat, neemt u best eerst contact op met de plaatselijke autoriteiten.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u ook aan uw reis te registreren via 
Travellers Online.

 
Criminaliteit

De criminaliteit en het banditisme nemen toe in Bissau. Bezoekers nemen dan ook best de gebruikelijke voorzorgen door geen geld of zichtbaar waardevolle voorwerpen te dragen. Een verhoogde waakzaamheid is geboden op markten en andere druk bevolkte plaatsen. Er valt tevens een stijging te noteren van de kleine criminaliteit, zowel in de hoofdstad Bissau als in het binnenland.