Reizen naar Guinee-Bissau: Reisadvies

Reist u naar Guinee-Bissau? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Guinee-Bissau

Informatie over de algemene veiligheid in Guinee-Bissau.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Reis alleen als het noodzakelijk is binnen een strook van ca. 20 kilometer van de grens met Senegal. De situatie met betrekking tot het conflict in Casamance tussen het Senegalese leger en rebellen is sedert het staakt-het-vuren van december 2014 veel kalmer geworden, maar sporadische aanvallen blijven gebeuren, en de politieke spanningen gelinkt aan de komende presidentsverkiezingen in februari 2024 in Senegal kunnen snel oplopen. De grensregio is bijzonder gevoelig gezien in het verleden rebellen ook actief geweest zijn vanuit Guinee-Bissau. Informeer u vooraleer de hoofdwegen te verlaten wegens het risico op resterende landmijnen. Indien u zich in het binnenland wilt begeven en de hoofdwegen verlaat, neemt u best eerst contact op met de plaatselijke autoriteiten.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij u ook aan uw reis te registreren via Travellers Online

 
Criminaliteit

De criminaliteit en het banditisme nemen toe in Bissau. Bezoekers nemen dan ook best de gebruikelijke voorzorgen door geen geld of waardevolle voorwerpen zichtbaar te dragen. Een verhoogde waakzaamheid is geboden op markten en andere druk bevolkte plaatsen. Er valt tevens een stijging te noteren van de kleine criminaliteit, zowel in de hoofdstad Bissau als in het binnenland.