Reizen naar Guinee-Bissau: Reisadvies

Reist u naar Guinee-Bissau? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Guinee-Bissau

Informatie over de lokale wetgeving in Guinee-Bissau.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

Drugs

Reizigers worden gewaarschuwd dat er zware straffen staan op smokkel en gebruik van drugs. De plaatselijke gevangenisomstandigheden zijn wreed. 

Seksualiteit

Er bestaat geen wet die homoseksualiteit verbiedt en zolang koppels zich discreet gedragen stelt de gemeenschap zich over het algemeen verdraagzaam op.

Fotografie

Het fotograferen van alles wat van militair belang is of in het belang van de (staats-) veiligheid beschouwd kan worden, kan problemen met de autoriteiten opleveren.

Vrouwelijke Genitale Verminking

Deze reisbestemming kent een uiterst hoge (>50%) prevalentie op vlak van vrouwelijke genitale verminking (VGV). VGV is een praktijk die (zware) fysieke en psychologische complicaties veroorzaakt bij meisjes en vrouwen.

Bovendien is VGV verboden in België en kan elke persoon die een genitale verminking op een minderjarige uitvoert, vergemakkelijkt of bevordert – ook wanneer de verminking buiten de landsgrenzen uitgevoerd werd – vervolgd worden wanneer hij/zij zich op het Belgisch grondgebied bevindt.