Reizen naar Guinee-Bissau: Reisadvies

Reist u naar Guinee-Bissau? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Guinee-Bissau

Praktische info over reizen in Guinee-Bissau.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

Visa

Belgische reizigers hebben naast een paspoort een visum nodig om Guinee-Bissau binnen te mogen. Dit visum kan verkregen worden op de ambassade van Guinee-Bissau in België of in Dakar (Senegal).

Rijbewijs

Een Guinees of internationaal rijbewijs zijn de enige geldige rijbewijzen.

Betaalmiddelen

Kredietkaarten worden zelden gebruikt en de mogelijkheden om geld uit de muur te halen zijn zeer beperkt. Betalingen per cheque worden niet aanvaard. Reizigers dienen zich voor hun reis te voorzien van CFA franken.

Reisverzekering

Een reisbijstandsverzekering en een verzekering medische zorgen worden ten stelligste aangeraden.

Gsm - Communicatiefaciliteiten

De laatste jaren kent de (mobiele) telecommunicatiesector een enorme boost. Er zijn twee netwerkverdelers voor mobiele telefoons: Orange en Areeba.

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende (privé) maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Bipatriden kunnen consulaire bijstand krijgen, behalve wanneer de toestemming van de plaatselijke autoriteiten vereist is (zie art. 79 van het Consulaire Wetboek).

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies ter zake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

In het geval dat in een bepaald land geen ambassade of consulaat van België gevestigd is, kunnen de Belgen consulaire bijstand vragen aan een diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging van een andere lidstaat van de Europese Unie.