Reizen naar Guinee-Bissau: Reisadvies

Reist u naar Guinee-Bissau? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Guinee-Bissau

Informatie over vervoer in Guinee-Bissau.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid/info wegen

Het verkeer in Guinee-Bissau is niet druk maar wegens de gebrekkige staat van het wegennet en wagenpark is voorzichtigheid geboden. Zelfs in de hoofdstad is de verlichting zeer beperkt en is het af te raden om 's nachts te rijden. Bij een ernstig verkeersongeval, kan het soms voorzichtiger zijn zich gedeisd te houden binnen in het voertuig en contact op te nemen met het dichtstbijzijnde politiecommissariaat om aangifte te doen van het ongeval. Het is al gebeurd dat buitenlandse chauffeurs in dit soort situaties met geweld bejegend worden door voorbijgangers.

Een terreinwagen uitgerust met 2 reservebanden is noodzakelijk in het binnenland, zeker in het regenseizoen. In het regenseizoen zijn verschillende wegen vaak onberijdbaar.

Veiligheid/info luchtvaart

De enige vlucht die Guinee-Bissau met Europa verbindt gaat via Lissabon (Tap Air Portugal). Vanuit Dakar wordt er eveneens op Bissau gevlogen (Senegal Airlines) maar deze vluchten worden regelmatig geannuleerd. De opvangcapaciteit en de dienstverlening van de internationale luchthaven "Osvaldo Vieira" te Bissau werden in 2006 verhoogd. Raadpleeg de lijst van luchtvaartmaatschappijen die aan beperkingen onderworpen zijn binnen de EU.

Veiligheid/info scheepvaart

Het is mogelijk de eilanden van de Bijagos-archipel te bereiken per boot. Het wordt echter sterk afgeraden daarvoor een pirogue te gebruiken. Enkele toeristische kampementen beschikken wel over boten, voorzien van de vereiste scheepsuitrusting voor de volle zee en met een competente bemanning.

Veiligheid/info treinverkeer en busverkeer

Er bestaat geen openbaar vervoer in Guinee-Bissau, maar wel een uitgebreid taxisysteem in en rondom de hoofdstad.