Reizen naar Guinee: Reisadvies

Reist u naar Guinee? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Guinee

Informatie over vervoer in Guinee.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

De gebrekkige staat van het wegennet, het gevaarlijke rijgedrag van sommige chauffeurs en het verouderde wagenpark zijn risicofactoren die aan de basis kunnen liggen van dodelijke ongevallen. Grote voorzichtigheid is geboden wanneer men een voertuig bestuurt. In geval van een verkeersongeval wordt aanbevolen het voertuig niet te verlaten om eventuele agressieve reacties van omstanders te vermijden, maar wel onmiddellijk aangifte te doen bij de dichtstbijzijnde politiepost.

Wegcontroles komen vaak voor. Zorg steeds dat u uw identiteitsdocumenten (ook kopieën) en correcte boorddocumenten bij zich heeft, evenals alle verplichte uitrusting (veiligheidsdriehoek,…).

Een terreinwagen is noodzakelijk in het binnenland. In het regenseizoen kunnen sommige wegen ook voor terreinwagens onberijdbaar worden. Indien u de grote wegen verlaat is het aangeraden in konvooi met meerdere voertuigen te reizen, uitgerust met betrouwbare communicatiemiddelen (satelliettelefoon, eventueel radio). Er wordt afgeraden om ‘s nachts te rijden in het binnenland wegens wegversperringen, de aanwezigheid van overvallers en het ontbreken van hulpdiensten in geval van een ongeval.


Veiligheid / info luchtvaart

De veiligheid van de luchthaven van Conakry is aan het verbeteren. Air France en Brussels Airlines bieden vaste verbindingen aan met Europa. Emirates, Royal Air Maroc, Ethiopian Airlines en Turkish Airlines vliegen ook op Conakry. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden ook verbindingen aan met grote Afrikaanse steden (Abidjan, Dakar, Freetown, Casablanca, Addis Abeba, Nouakchott...).

Het is mogelijk dat u in Conakry te maken krijgt met luchtvaartmaatschappijen die niet voldoen aan de gebruikelijke veiligheidsnormen. Informatie over de kwaliteit en veiligheid van lokale luchtvaartmaatschappijen, met de nodige referenties, is te vinden op de website van de Europese Commissie.

Er zijn momenteel geen binnenlandse commerciële vluchten in Guinee.


Veiligheid / info treinverkeer en openbaar vervoer

Als er al openbare vervoersmiddelen bestaan, zijn ze weinig betrouwbaar. Taxi's en bussen zijn slecht onderhouden en het merendeel van de bestuurders is niet gekwalificeerd. Het gebruik van het openbaar vervoer (bus, taxi, motortaxi) is daarom sterk afgeraden. Het is mogelijk om voertuigen te huren via privébedrijven of privépersonen.