Reizen naar Haïti: Reisadvies

Reist u naar Haïti? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Haïti

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Haïti.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle reizen naar Haïti worden sterk afgeraden. Wie zich reeds ter plaatse bevindt wordt verzocht de aanbevelingen van de lokale overheden op te volgen en eveneens contact op te nemen met de Belgische Ambassade in Havana (havana@diplobel.fed.be).

Het risico van ontvoering is zeer groot en treft ook beveiligde wijken die door expats worden bezocht.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


In verband met de COVID-19-pandemie is de noodtoestand steeds van kracht. De luchthaven van Port-au-Prince blijft open maar alle reizen worden sterk afgeraden vanwege veiligheidssituatie in het land. Het is verplicht binnenshuis een masker te dragen in openbare ruimten. In het land is een avondklok ingesteld, die nog steeds van kracht is. Krachtens het decreet van 21 mei 2020 blijft de naleving van de beperkende maatregelen "op alle plaatsen en onder alle omstandigheden" van toepassing.

Sinds 14 april 2022 moeten alle reizigers voor het instappen een PCR-test van minder dan 72 uur oud of een negatieve snelle antigenentest (Ag-RDT) van minder dan 24 uur oud voorleggenReizigers van 12 jaar en ouder met een volledig vaccinatiedossier worden van deze test vrijgesteld.

Wij willen u er echter aan herinneren dat reizen naar Haïti uiterst afgeraden is, gezien de grote mate van onveiligheid en instabiliteit in het land. Er is een reëel risico van ontvoering door gewapende bendes, vooral in en rond Port-au-Prince. Wijken die veilig zijn en/of door expats bewoond, worden niet gespaard. Het is raadzaam weg te blijven van alle bijeenkomsten en zeer waakzaam te blijven op reis en uw omgeving in de gaten te houden.

Een groot deel van de vluchten naar Haïti verloopt via de Verenigde Staten. Het is daarom belangrijk dat u over alle nodige vergunningen beschikt om de Verenigde Staten binnen te komen.

Vervolgens moet worden opgemerkt dat het momenteel moeilijk is om in Haïti een PCR-test uit te voeren die noodzakelijk kan zijn om te kunnen instappen. Gelieve contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij. Een lijst van laboratoria die reizigers op COVID-19 mogen testen, is te vinden via de volgende link (in het Frans): https://www.mspp.gouv.ht/wp-content/uploads/Note-Circulaire-Mai-2021.pdf

De landsgrens met de Dominicaanse Republiek is momenteel open, hoewel er een muur tussen de twee landen wordt gebouwd.

Meer informatie over de gezondheidssituatie en de door Haïti genomen maatregelen via deze link: https://www.mspp.gouv.ht (de website van Haïti is in het Frans).