Reizen naar Haïti: Reisadvies

Reist u naar Haïti? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Haïti

Praktische info over reizen in Haïti.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

Rijbewijs

Een internationaal rijbewijs is nodig. Het is echter aan te raden een auto met chauffeur te huren.

Betaalmiddelen

De munteenheid in Haïti is Gourde, gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te consulteren.

Gourdes zijn in België niet te krijgen. Het is aangeraden US Dollars mee te nemen die u ter plaatse kan gebruiken of wisselen in Gourdes. In bepaalde restaurants, supermarkten en hotels kan u zelfs in euro betalen. De meest gangbare internationale credit cards kunnen worden gebruikt in een beperkt aantal internationale hotels/restaurants en kunstgalerijen. Cash-automaten zijn schaars zelfs in de hoofdstad en houden een veiligheidsrisico in.

In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden.  Ook als u verzekerd bent bij uw ziekenfonds, is een aanvullende reisverzekering met een voldoende hoge dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) noodzakelijk.

Gsm en communicatiefaciliteiten

Belgische gsm's kunnen operationeel zijn. Raadpleeg de website van uw provider.

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de terzake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Burgers met de dubbele Belgo-Haïtiaanse nationaliteit dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden.

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

Belgen die van plan zijn om naar het platteland te reizen en in het bijzonder zij die er langere tijd zullen verblijven, worden verzocht contact op te nemen met het Ereconsulaat.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via Travellers Online.