Reizen naar Hong Kong: Reisadvies

Reist u naar Hong Kong? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Hong Kong

Informatie over de algemene veiligheid in Hong Kong.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Terrorisme

In Hong Kong hebben er recent geen terroristische aanslagen plaatsgevonden.

Criminaliteit

Normale waakzaamheid is geboden voor kleine criminaliteit (zakkenrollers, oplichting ). Het is aangeraden om identiteitsdocumenten, kredietkaarten, cash geld en juwelen veilig weg te bergen.

Persoonlijke aanvallen, waaronder seksuele agressie, zijn zeldzaam maar komen voor, onder meer door het ongezien toevoegen van verdovende middelen aan drankjes. Neem de basisvoorzorgsmaatregelen in acht: laat geen drankjes onbewaakt achter en neem geen drankjes aan van vreemden.

Wetten met betrekking tot nationale veiligheid

Hong Kong heeft uitgebreide wetgeving op het gebied van nationale veiligheid. Deze wetgeving behandelt een breed scala aan onderwerpen en kan voor bepaalde feiten levenslange gevangenisstraf opleggen. Handelingen en uitspraken die buiten Hongkong plaatsvinden zijn ook strafbaar. Dit geldt ongeacht de nationaliteit van de betrokken personen. Tot dusver zijn er geen gevallen bekend, maar het kan niet volledig worden uitgesloten dat buitenlandse onderdanen worden onderworpen aan acties op grond van deze wetten. Het is raadzaam om hiervan op de hoogte te zijn: