Reizen naar Hong Kong: Reisadvies

Reist u naar Hong Kong? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Hong Kong

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Hong Kong.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Alle reizigers, residenten en niet-residenten, mogen momenteel naar Hong Kong reizen. De voorwaarden voor toegang tot het grondgebied zijn als volgt:

  • Presentatie van een negatief antigeentestresultaat, uitgevoerd maximaal 24 uur voor het aan boord gaan van de laatste vlucht naar Hong Kong. Het testresultaat moet u uploaden in de elektronische gezondheidsverklaring die u voor het vertrek invult.
  • Een afgedrukt certificaat van volledige vaccinatie. De certificaten voor elke dosis kunnen bij aankomst worden opgevraagd, het heeft de voorkeur deze allen mee te nemen.
  • Bij een positieve covidtest bij aankomst in Hong Kong kunnen reizigers, afhankelijk van de situatie, worden overgebracht naar een isolatiecentrum of een hotel, tot ze twee opeenvolgende dagen een negatief testresultaat kunnen voorleggen.
  • Eenmaal ter plaatse is de toegang tot bepaalde faciliteiten met een verhoogd risico op covid (restaurants, bioscopen...) voor 3 dagen beperkt.
  • Reizigers moeten na aankomst verschillende PCR-testen (bij aankomst (dag 0), op dag 2, 4 en 6) en snelle antigeentesten (dagelijks tot en met dag 7) ondergaan.

Volledige details zijn beschikbaar op www.coronavirus.gov.hk


MACAU

Een verplichte quarantaine moet worden doorgebracht op een adres dat wordt toegewezen door de overheid. De duur van de quarantaine wordt bepaald door de reishistoriek in de 14 dagen voor aankomst. De volledige informatie is beschikbaar op deze website

Voor meer gedetailleerde informatie over hoe u uw reis kunt voorbereiden, kunt u de website van het Consulaat-Generaal van België raadplegen.

Als u in Hong Kong bent en dringende problemen zou ondervinden in verband met maatregelen in het kader van het coronavirus, kunt u contact opnemen met het noodnummer van het Consulaat-Generaal in Hong Kong op volgende nummer (+852) 9612.8272.

Voor de reizigers die vanuit andere landen dan België naar Hong Kong reizen zijn de verschillende categorieën en voorwaarden voor toegang en quarantaine op deze website te vinden.

Overheidsmaatregelen hebben een aanzienlijke invloed op routes tussen Hong Kong en China, en mogelijk tussen Hong Kong en de rest van de wereld. Contacteer uw reisagentschap of luchtvaartmaatschappij om de status van uw vlucht te kennen.

Hou er ook rekening mee dat heel wat grensovergangen tussen Hong Kong en het Chinese vasteland tot nader order gesloten werden. Enkel via de overgangen aan Shenzhen Bay en de brug naar Zuhai en Macau kan men nog van en naar de rest van China reizen.

Nationale veiligheidswet:

Sinds 1 juli 2020 is in Hongkong een nationale veiligheidswet van kracht. Het is niet uitgesloten dat uitingen in publieke fora en sociale media die in strijd zouden zijn met deze wet kunnen leiden tot vervolging.