Reizen naar Hong Kong: Reisadvies

Reist u naar Hong Kong? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Hong Kong

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Hong Kong.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Alle reizigers, residenten en niet-residenten, mogen momenteel naar Hong Kong reizen. De voorwaarden voor toegang tot het grondgebied zijn als volgt:

  • Voor reizigers ouder dan drie jaar, een negatieve antigeen zelftest (RAT), uitgevoerd maximaal 24 uur voor het aan boord gaan van de laatste vlucht naar Hong Kong of een PCR-test uitgevoerd maximaal 48 uur voor het aan boord gaan van de laatste vlucht naar Hong Kong. Bij toegang via andere punten dan de luchthaven is de timing respectievelijk 24 uur of 48 uur voor binnenkomst.
  • Het testresultaat moet u gedurende 90 dagen in fotografische vorm bewaren of uploaden in een elektronische gezondheidsverklaring.
  • Een afgedrukt certificaat van volledige vaccinatie voor reizigers vanaf 12 jaar.
  • De autoriteiten adviseren nog steeds dat een antigeen zelftest (RAT) wordt uitgevoerd tijdens de eerste 5 dagen van het verblijf.
  • Bij een positieve test wordt de betrokkenen aanbevolen om zich spontaan te isoleren.

Volledige details zijn beschikbaar op www.coronavirus.gov.hk


MACAU

Om naar Macau te reizen, dient u in het bezit te zijn van een negatieve antigeen zelftest (RAT) of een PCR-test die maximaal 48u voor vertrek werd afgelegd. De volledige informatie is beschikbaar op deze website.

Voor meer gedetailleerde informatie over hoe u uw reis kunt voorbereiden, kunt u de website van het Consulaat-Generaal van België raadplegen.