Reizen naar IJsland: Reisadvies

Reist u naar IJsland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in IJsland

Informatie over gezondheid en hygiëne in IJsland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Eind 2019 vond in de regio Wuhan in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (COVID-19) plaats. Ondertussen heeft het virus zich ook verspreid in andere landen.

Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

  • Was regelmatig je handen
  • Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak
  • Heb je geen zakdoekje bij de hand? Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf thuis als je ziek bent
  • Vermijd nauwe contacten met personen die symptomen vertonen (hoesten of niezen) en contacten als omhelzingen of handdrukken
  • vermijd ogen, neus en mond aan te raken met ongewassen handen
  • Blijf thuis te blijven als u symptomen (koorts, hoesten, spierpijn, ademhalingsmoeilijkheden, intense moeheid) vertoont en raadpleeg onmiddellijk een dokter (steeds eerst per telefoon).

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.


Kosten/infrastructuur medische verzorging

Zorg voor een goede reisverzekering. IJsland is grotendeels ontoegankelijk voor personenwagens en ambulances. In geval van nood maakt men gebruik van een reddingshelikopter en/of reddingsboot. Dit transport dient u zelf te betalen als u niet verzekerd bent. Voor vertrek dient men een Europese verzekeringskaart aan te vragen bij de mutualiteit.

Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen! Het niveau van de gezondheidszorg is hoog. Volgens EEA-afspraken kunt u in geval van nood aanspraak maken op medische verzorging bij vertoon van het pasje van uw ziektekostenverzekering. Controleer of u verzekerd bent voor repatriëring.


Inentingen en vaccins

Zie deze pagina