Reizen naar IJsland: Reisadvies

Reist u naar IJsland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in IJsland

Laatste updates en informatie over COVID-19 in IJsland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Verhoogde seismische activiteit op het schiereiland Reykjanes

Op het schiereiland Reykjanes vindt momenteel verhoogde seismische activiteit plaats, met recente vulkanische uitbarstingen nabij Grindavik op ongeveer 40 km van Reykjavik. Dergelijke activiteit in het gebied is de afgelopen jaren toegenomen.

Op het schiereiland bevindt er zich kritieke infrastructuur, waaronder de internationale luchthaven Keflavík. De luchtvaart werd tot nu toe niet beïnvloed door de uitbarstingen. Tot op heden zijn er eveneens geen aanwijzingen dat dit het geval zal zijn, maar het behoort wel tot de mogelijkheden naargelang de omstandigheden van een uitbarsting bijvoorbeeld een aswolk zouden teweegbrengen. Mocht dit het geval zijn, dan dienen reizigers ermee rekening te houden dat hun verblijf eventueel verlengd zal moeten worden.

De getroffen gebieden en alle wegen ernaartoe worden afgesloten voor het publiek om veiligheidsredenen. Er is onder andere gevaar voor giftige gassen. Iedereen dient de afsluitingen te respecteren.

De situatie en instructies van de lokale autoriteiten kunnen geraadpleegd worden via Safetravel en VisitIceland.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


1. Maatregelen grensovergang bij aankomst in IJsland

Vanaf 25 februari 2022 worden de COVID-maatregelen in IJsland afgeschaft. Er gelden geen verplichtingen meer bij aankomst: geen registratie, testen of quarantaine, ongeacht uw vaccinatiestatus.


2. Maatregelen binnenlandse beperking

Geen specifieke maatregelen.


3. Relevante websites