Reizen naar India: Reisadvies

Reist u naar India? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in India

Laatste updates en informatie over COVID-19 in India.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


1. Lokale maatregelen en info

De Indiase autoriteiten hebben beslist om vanaf 14.02.2022 de inreisvoorwaarden tot het Indiase grondgebied te versoepelen. De toepasselijke regels zijn strenger naar gelang het land waar de reiziger vandaan komt en waar de laatste vaccinatie werd toegediend. Onderstaande regels zijn van toepassing op reizigers uit België:  

Te nemen stappen vóór vertrek:

  • Elke reiziger naar India moet het "Self Reporting Form" online invullen op het speciale elektronische platform (Air Suvidha - gecreëerd door de burgerluchtvaartautoriteiten van New Delhi Airport - klik hier). Reizigers dienen het ingevulde formulier te kunnen voorleggen.
  • Indien u volledig gevaccineerd bent in België met een door de WHO-erkend vaccin, is een negatieve PCR-test NIET nodig. Indien niet, moet u maximaal 72 uur voor de vlucht een PCR-test ondergaan. De uitslag moet negatief zijn en geüpload worden in het “Self Reporting Form”. Ook de identiteitspagina van uw paspoort en uw COVID-19-vaccinatiebewijs moeten worden geüpload.
  • U moet een verklaring op erewoord indienen waarin staat dat de verstrekte informatie correct is.

Te nemen stappen bij aankomst:

  • 2% van de reizigers op elke vlucht zal een PCR-test moeten afleggen op de luchthaven. Deze reizigers worden willekeurig gekozen en mogen na het afleggen van de test de luchthaven verlaten. Indien deze reizigers positief zouden testen, zullen zij worden behandeld volgens het geldend Indiase protocol.
  • Symptomatische reizigers moeten in isolatie gaan en zullen aan een PCR-test worden onderworpen. Bij een positief testresultaat wordt de passagier verder behandeld volgens het geldende Indiase protocol. Houd u er rekening mee dat u misschien in een door de lokale overheid aangewezen locatie moet verblijven totdat u negatief test.
  • Alle reizigers dienen in de 14 dagen na aankomst hun gezondheid te monitoren (“self-monitoring”). Indien reizigers binnen die periode COVID-19-symptomen ontwikkelen dienen zij hiervan de bevoegde Indiase autoriteiten op de hoogte te brengen of contact op te nemen met de dichtstbijzijnde gezondheidsinstelling.

De gedetailleerde regels en de bijhorende landenlijst kunnen worden geraadpleegd op de website van het Indiase Ministerie van Volksgezondheid

Aangezien de sanitaire en quarantaineregels kunnen verschillen van deelstaat tot deelstaat, raden wij u aan u goed te informeren en ook de aankomstvoorwaarden te raadplegen van de deelstaten die u wil bezoeken.

Er wordt ook sterk aangeraden een reis-, hospitalisatie- en repatriëringsverzekering te nemen vóór uw vertrek.


2. Visa

Voor meer informatie rond het verkrijgen van visa raden wij aan om de website van het Bureau of Immigration te raadplegen én contact op te nemen met de consulaire diensten van de Indiase ambassade in Brussel. Indien zij beschikken over een geldig visum, dienen internationale reizigers ook bepaalde sanitaire regels in acht te nemen wanneer zij het land wensen binnen te komen. Deze regels worden regelmatig aangepast en zijn te vinden op de volgende officiële website: https://www.mohfw.gov.in


3. Belgische maatregelen en info

Informatie over de COVID-maatregelen in België vindt u op https://www.info-coronavirus.be/nl.

Sinds begin januari 2021 is India getroffen door een uitbraak van het vogelgriepvirus (HPAI), en de overheid treft maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Er werden nog geen gevallen van besmetting van mensen gemeld. Volgende preventieve maatregelen moeten gevolgd worden: https://www.wanda.be/nl/a-z-index/vogelgriep/#preventie

Omwille van de spanningen tussen India en Pakistan worden alle reizen naar de Kashmir-vallei afgeraden. Ook het grensgebied met Pakistan in deze regio dient absoluut vermeden te worden. Naar Jammu en Ladakh kan wel (per vliegtuig) worden gereisd. 

De veiligheidssituatie in de 7 deelstaten in het Noordoosten van India, alsook de gebieden waar Maoïstische rebellen (Naxalieten) actief zijn (districten van Odisha, Maharastra, Bihar, Jharkhand, Chhattisgarh en West-Bengalen) kan snel evolueren en lokaal erg verschillen. Lees aandachtig de rubriek “algemene veiligheid”.

Tijdens de moesson is het belangrijk de lokale weersomstandigheden op te volgen, en de website van het Indiase meteorologisch departement te consulteren. 

Dengue en chikungunya komen, evenals malaria, vooral in en na het regenseizoen, veel voor. In de loop van de maand juli 2021 werden opnieuw besmettingen met het Zikavirus vastgesteld in India. Het gebruik van antimuggenmiddelen, muskietennetten en andere voorzorgsmaatregelen is sterk aangewezen.

Er is een reëel risico op terroristische aanslagen in India. Ingevolge de interventie van de internationale coalitie tegen de terreurgroep IS, is verhoogde waakzaamheid geboden. Reizigers wordt gevraagd kennis te nemen van het bericht gepubliceerd op de homepage.

Het wordt sterk aangeraden een reis-, hospitalisatie- en repatriëringsverzekering te nemen vóór het vertrek.