Reizen naar India: Reisadvies

Reist u naar India? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in India

Laatste updates en informatie over COVID-19 in India.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Lokale maatregelen en info

De sanitaire voorwaarden (PCR-test of vaccinatie) voor reizen naar India werden volledig opgeheven. Sinds 13 februari 2023 wordt er ook niet langer een negatieve PCR-test geëist voor passagiers die afkomstig zijn uit of op doorreis zijn via China, Hongkong, Japan, Zuid-Korea, Singapore of Thailand.

Voor meer informatie klik hier.


Visa

Voor meer informatie rond het verkrijgen van visa raden wij aan om de website van het Bureau of Immigration te raadplegen en contact op te nemen met de consulaire diensten van de Indiase ambassade in Brussel

Omwille van de spanningen tussen India en Pakistan worden alle reizen naar de Kashmir-vallei afgeraden. Ook het grensgebied met Pakistan in deze regio dient absoluut vermeden te worden. Naar Jammu en Ladakh kan wel (per vliegtuig) worden gereisd. De veiligheidssituatie in de 7 deelstaten in het noordoosten van India, alsook de gebieden waar Maoïstische rebellen (Naxalieten) actief zijn (districten van Odisha, Maharastra, Bihar, Jharkhand, Chhattisgarh en West-Bengalen) kan snel evolueren en lokaal erg verschillen. In het bijzonder in de staat Manipur in het noordoosten is het momenteel erg onrustig. Door zware rellen die in april uitbraken, dient de regio momenteel vermeden te worden. Lees aandachtig de pagina Algemene veiligheid.

Tijdens de moesson is het belangrijk de lokale weersomstandigheden op te volgen, en de website van het Indiase  meteorologisch departement te consulteren. 

Dengue en chikungunya komen, evenals malaria (in bepaalde delen van het land), vooral in en na het regenseizoen, veel voor.  Het gebruik van antimuggenmiddelen, muskietennetten en andere voorzorgsmaatregelen is sterk aangewezen.

Het wordt sterk aangeraden een reis-, hospitalisatie- en repatriëringsverzekering te nemen vóór het vertrek.