Reizen naar India: Reisadvies

Reist u naar India? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update India

Laatste updates in India.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Visa

Voor informatie rond het verkrijgen van visa raden wij aan om de website van het Bureau of Immigration te raadplegen en contact op te nemen met de consulaire diensten van de Indiase ambassade in Brussel.

 

Omwille van de spanningen tussen India en Pakistan worden alle reizen naar de Kashmir-vallei afgeraden. Ook het grensgebied met Pakistan in deze regio dient absoluut vermeden te worden. Naar Jammu en Ladakh kan wel (per vliegtuig) worden gereisd. De veiligheidssituatie in de 7 deelstaten in het noordoosten van India, alsook de gebieden waar Maoïstische rebellen (Naxalieten) actief zijn (districten van Odisha, Maharastra, Bihar, Jharkhand, Chhattisgarh en West-Bengalen) kan snel evolueren en lokaal erg verschillen. In het bijzonder in de staat Manipur in het noordoosten is het al even erg onrustig. Door zware rellen die in april vorig jaar begonnen, dient de regio momenteel vermeden te worden. Lees aandachtig de pagina Algemene veiligheid.

Tijdens de moesson is het belangrijk de lokale weersomstandigheden op te volgen, en de website van het Indiase meteorologisch departement te consulteren. 

Dengue en chikungunya zijn alomtegenwoordig. Deze infecties komen, evenals malaria (in bepaalde delen van het land), vooral tijdens en na het regenseizoen, veel voor. Het gebruik van antimuggenmiddelen, muskietennetten en andere voorzorgsmaatregelen is sterk aangewezen.

De herfst- en wintermaanden gaan in India traditiegetrouw gepaard met enorme luchtvervuiling. Op die momenten is de luchtkwaliteit in heel het land ondermaats, en in het noorden, voornamelijk in de regio rond Delhi, worden gevaarlijke pieken bereikt. Het is ten stelligste aanbevolen de Air Quality Index (AQI) te raadplegen alvorens naar buiten te gaan, luchtfilters te gebruiken en indien nodig een mondmasker te dragen op straat.

Het wordt sterk aangeraden een reis-, hospitalisatie- en repatriëringsverzekering te nemen vóór het vertrek.

De invoer en het gebruik van satelliettelefoons en GPS-toestellen is streng verboden. Het meenemen van dergelijke toestellen kan dan ook voor ernstige problemen zorgen.