Reizen naar India: Reisadvies

Reist u naar India? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in India

Informatie over de lokale wetgeving in India.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland. De internationale gerechtelijke samenwerking met India laat nog veel te wensen over, als gevolg waarvan consulaire en/of juridische bijstand niet evident is. Daarom wordt u sterk aangeraden om de wetten niet te overtreden, zeker niet waar het gaat om ernstige misdrijven zoals het bezit of het gebruik van drugs.

Tabak

De invoer en het gebruik van e-sigaretten is verboden in India sinds september 2019.

Drugs 

Op het bezit en het gebruik van drugs staan zeer zware straffen.

Seksualiteit 

Homoseksualiteit tussen twee instemmende volwassenen is sinds kort niet langer strafbaar in India. Er blijft evenwel een taboe op rusten. Discretie blijft noodzakelijk.

In het algemeen dient alles wat met seksualiteit en intieme emoties verband houdt in India volledig in de privésfeer te blijven.

Fotografie 

Net zoals in vele andere landen is het in India verboden om foto's te nemen van strategische en/of militaire installaties, zoals kazernes, grensposten, luchthavens, enz. Gelieve dit verbod te respecteren. Ook een aantal openbare gebouwen, zoals bepaalde secties van het presidentiële paleis en/of een aantal ministeries (defensie e.d.), mag niet gefotografeerd worden.

Houd rekening met de gevoeligheden van verschillende culturen waar het fotograferen van personen vaak verboden is. Bovendien dient men rekening te houden met het verbod van de Indiase wetgeving met betrekking tot het in elektronische vorm publiceren van zgn. obscene informatie (bijvoorbeeld menselijk naakt).

Het importeren van een drone kan tot problemen leiden bij de douane. Het is aanbevolen inlichtingen in te winnen bij de Ambassade van India in Brussel vóór uw vertrek.

Communicatie

De invoer en het gebruik van satelliettelefoons zijn ten strengste verboden in India. Satelliettelefoons worden in beslag genomen en de gebruikers ervan worden gerechtelijk vervolgd.

Ook GPS-toestellen zijn sinds kort verboden en zorgen regelmatig voor problemen (o.a. inbeslagname, boetes, etc.).

Zeden en gewoonten 

Blote schouders en minirokjes kunnen ongevraagde aandacht trekken. Vrouwen die alleen reizen hebben vaak te klagen over ongewenste aandacht. Zij kleden zich best volgens de gewoontes van het land.

India is een conservatief en religieus land. Men dient de gebruiken en verboden van de verschillende gemeenschappen te respecteren.