Reizen naar Indonesië: Reisadvies

Reist u naar Indonesië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Indonesië

Praktische info over reizen in Indonesië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten die nodig zijn om Indonesisch grondgebied te betreden

Meer informatie over de nodige reisdocumenten vindt u op onze pagina Reisdocumenten

Rijbewijs

Een Indonesisch of internationaal rijbewijs is vereist.

Betaalmiddelen

De munteenheid in Indonesië is de Indonesische Rupiah. Voor wisselkoersen, zie volgende website.

Gebruik van kredietkaarten is ingeburgerd in grote hotels en shoppingcentra.

Indonesië beschikt over een uitgebreid netwerk van geldautomaten (ATM) aangesloten op het VISA/Cirrus/Maestro-netwerk. Het is dus mogelijk om in de steden geld af te halen bij geldautomaten en zo te vermijden met veel geld rond te wandelen. Als u van plan bent naar afgelegen gebieden te reizen, is het verstandig om cash geld te voorzien voor u op pad gaat.

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

Gsm en communicatiefaciliteiten

De drie Belgische gsm-operatoren (Base, Orange, Proximus) hebben roamingakkoorden gesloten met Indonesië (Telkomsel, Indosat en XL). Contacteer uw gsm-operator voor verdere inlichtingen en activatie.

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en ere consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Personen met de Belgisch-Indonesische dubbele nationaliteit dienen zich ervan bewust te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen als zij zich in Indonesië bevinden.

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

Om optimaal van de consulaire dienstverlening gebruik te maken, raden wij aan uw reis te registreren via Travellers Online.