Reizen naar Irak: Reisadvies

Reist u naar Irak? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Irak

Laatste updates en informatie in Irak.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid

Ten gevolge van een volatiele veiligheidssituatie wordt het formeel afgeraden om zich naar Irak te begeven.

Regionale conflicten en spanningen, zoals de recente ontwikkelingen in Israël en de Palestijnse Gebieden, brengen een risico op verslechtering van de veiligheidssituatie in Irak met zich mee. Vooral in de grote steden kunnen demonstraties en bijeenkomsten plaatsvinden en de dreiging tegen westerse belangen in Irak is toegenomen. Er vinden sporadisch gewapende aanvallen (raketten en drones) plaats door milities, gericht op de strijdkrachten van de Internationale Coalitie tegen Daesh in verschillende regio’s van Irak.

Gezien de toegenomen volatiliteit van de veiligheidssituatie in deze context worden de Belgen eraan herinnerd dat het formeel wordt afgeraden naar Irak te reizen. De middelen om consulaire bijstand aan de Belgen in Irak te garanderen zijn zeer beperkt.

Als u zich desondanks in Irak bevindt, leg dan een verhoogde waakzaamheid aan de dag, versterk uw veiligheidsmaatregelen en vermijd lange verplaatsingen over land, demonstraties en bijeenkomsten. Blijf op de hoogte via de media en respecteer de veiligheidsinstructies van de federale en regionale overheden. Meer informatie vindt u in de rubriek Algemene veiligheid.

Als u dit nog niet heeft gedaan, registreer u dan ook op Travellers Online.