Reizen naar Israël: Reisadvies

Reist u naar Israël? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Israël

Informatie over klimaat en rampen in Israël.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat

Mediterraan klimaat. Bescherming tegen de zon nodig. Veel water drinken. De regio omvat verschillende woestijnachtige gebieden waarin het afgeraden wordt zich zonder begeleiding of voorzorgsmaatregelen te begeven.


Natuurrampen

Hoge risico's op aardbeving. Op 15 februari 2008 werden de schokken van een aardbeving met epicentrum te Libanon (5.3 op de schaal van Richter) duidelijk gevoeld in het noorden en centrum van Israël. Enkele richtlijnen omtrent aardbevingen zijn te vinden op deze website en op oref.org

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde Ambassade of Consulaat van België.