Reizen naar Israël: Reisadvies

Reist u naar Israël? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Israël

Informatie over de lokale wetgeving in Israël.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

Fotografie / Zeden en gewoonten

Sommige gedragingen of klederdracht kunnen aanstoot geven bij de lokale bevolking, in het bijzonder in het licht van bepaalde religieuze voorschriften.
Men noteert soms gewelddadige reacties tegen bezoekers die volgens de lokale bevolking op niet gepaste wijze gekleed zijn.

Israël

Reizigers worden geadviseerd de plaatselijke tradities en gebruiken in acht te nemen en te respecteren. In Israël zijn deze vergelijkbaar met de Europese, uitgezonderd in de Joodse orthodoxe wijken, waar een strikte inachtneming van de joodse godsdienst geldt, een strikte klederdracht vereist is en waar op vrijdagavond en zaterdag alle autoverkeer verboden is, evenals het gebruik van elektrische apparaten (zoals bvb. gsm, fotoapparaten of camera's).

Palestijns gebied

Moslimtradities worden in Palestijns gebied gerespecteerd. Vrouwelijke reizigers dienen zich aan deze tradities aan te passen (bedekking van schouders, armen en benen). Het is aangeraden geen foto's te maken van militaire installaties of politiegebouwen en evenmin van militairen of politieagenten.