Reizen naar Italië: Reisadvies

Reist u naar Italië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Italië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Italië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Storm Ciaràn

De doortocht van storm Ciaràn heeft ook in Italië verschillende mensenlevens geëist. In Toscane is de noodtoestand uitgeroepen en in de regio Friuli-Venezia Giulia geldt de hoogste staat van paraatheid. In zowat half Italië is sprake van wateroverlast.

Reizigers worden aangemoedigd om op de hoogte te blijven en de aanbevelingen en instructies van de lokale autoriteiten in dit verband op te volgen. Bijgewerkte informatie is beschikbaar op de website van de Italiaanse civiele bescherming (https://www.protezionecivile.gov.it/en/ ).

Neem indien nodig contact op met het Europese alarmnummer 112 of het brandweernummer 115.

Het is aanbevolen om uw reis te registreren via TravellersOnline (https://travellersonline.diplomatie.be/).

Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus
     

1. Naar Italië reizen

Om Italië binnen te komen vanuit België is geen Covid Safe Ticket (in Italië ‘green pass’ genoemd) of Passenger Locator Form nodig.

Als u de voorbije 14 dagen voorafgaand aan uw aankomst in Italië in een ander land dan België bent geweest of indien u wil nakijken welke maatregelen van toepassing zijn op uw specifieke situatie, controleert u best de website Viaggiare Sicuri van het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarop kunt u een “Questionario” (vragenlijst, in het Engels) invullen. Op basis van uw antwoorden genereert de website persoonlijke instructies betreffende uw verplaatsing naar of van Italië.


2. Regels die van toepassing zijn op Italiaans grondgebied

Tot 31 december 2023 is het dragen van een mondkapje verplicht in ziekenhuizen en zorginstellingen die kwetsbare patiënten opvangen. Wat de medische praktijken betreft, blijft de beslissing ter beoordeling van de arts.
 

3. Meer informatie

Voor extra informatie kunt u terecht op de volgende websites: